dobroge.tv

Live

Nu circulă niciun mijloc de transport în comun în oraşul Constanţa. Şoferii CT BUS au intrat în grevă: ''Conducătorii auto refuză să iasă pe traseu''

01 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

CT BUS anunţă publicul călător că se află în incapacitatea de a asigura transportul în comun, din cauza unei greve spontane. Astfel, şoferii refuză să iasă pe traseu, în contextul negocierilor eşuate pentru mărirea salariilor.

„Vă oferim scuze pentru disconfortul creat şi vă asigurăm că facem demersuri pentru rezolvarea acestei situaţii!“, transmite CT Bus.

Directorul CT Bus, Aristide Cătălin Dumitrache, a încercat să stingă conflictul, însă fără rezultat: „Îmi cer scuze constănţenilor pentru situaţia creată, mai ales într-o zi de luni, de muncă, şi pe o asemenea vreme. Conducătorii auto refuză să iasă pe traseu, pentru că negocierile privind salariile au eşuat. Ştiu că este un serviciu esenţial, dar dumnealor au lăsat maşinile la poartă şi refuză să iasă pe traseu”.

În prezent, CT Bus are angajaţi 405 şoferi. Salariul unui angajat este de 3.600 lei şi 3.400 pentru debutanţi, la care se adaugă 25% spor vechime, spor fidelitate 5%, ore suplimentare plătite conform legii, cu 200-325%, vouchere, tichete.

Un alt protest similar a avut loc pe data de 20 decembrie 2019. Şoferii CT Bus au refuzat să iasă pe traseu, fiind nemulţumiţi de valoarea primei de sărbători. Ei doreau ca aceasta să fie de 500 de lei şi nu de 330 de lei, cât le oferea municipalitatea. Greva din data de 20 decembrie 2019 s-a încheiat după câteva ore, şoferii ieşind pe traseu după ora 14.

Şi pe data de 16 septembrie 2013, când era prima zi de şcoală, angajaţii Regiei Autonome de Transport în Comun, numele companiei de transport public în acea perioadă, nu au mai ieşit pe traseu. Primarul Radu Mazăre a organizat atunci o şedinţă extraordinară a Consiliului Local în care s-a decis ca operatorii privaţi de transport să intre pe traseele RATC până se va finaliza protestul. În data de 16 septembrie 2013 greva RATC s-a încheiat la ora 13:00, şoferii revenind apoi pe trasee.

Sursă foto: CT BUS

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233