dobroge.tv

Live

Plajele virgine, invadate de turiști

20 iulie 2020
Publicitate

Mii de turiști și-au petrecut sfârșitul de săptămână pe plajele salbatice de la Midia, Vadu si Corbu. Sunt mii de mașini și rulote care calca vegetația din habitatele Rezervației din Delta Dunării, iar oamenii au campat pe nisip, desi este total impotriva Legii.

Sunetul motoarelor care produc curent electric la rulote sparge liniștea plajelor cândva virgine, din nordul Litoralului. La orele dimineții sute de corturi și tot atâtea mașini și rulote sunt amplasate pe nisipul fin al plajelor neamenajate, la nord de localitatea Vadu. Fostele peisaje salbatice au ramas doar amintire la Vadu si la Corbu. Acum pe dunele de nisip considerate candva un peisaj de poveste, stau parcate zeci de masini si sunt corturi fara numar. Turistii iubitori de natura au calcat fara mila plaja salbatica. 

Zonele naturale cuprinse în perimetrul localitatilor Vadu si Corbu au primit statut de Rezervație a Biosferei și “Sit Natura 2000” pentru protejarea habitatelor specifice și a speciilor deosebit de valoroase, la nivel european și mondial. Regulile de acces s-au imultit, dar turistii nu le cunosc. 

Plajele naturale neamenajate, cu flora și fauna locală, cu peisajul și caracteristicile zonei de coastă permit anumite activități turistice însă, pentru protejarea lor pe termen lung, se impun și reglementări specifice. Weekendul trecut au fost date 52 de amenzi in valoare de 36.ooo de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233