dobroge.tv

Live

Constănțenii nu s-au mai înghesuit să-și ridice voucherele sau să se vaccineze: astăzi, doar câteva persoane se aflau la Pavilionul Expozițional

23 noiembrie 2021
Publicitate

Dacă săptămâna trecută era forfotă și îmbulzeală la ghișeul pentru vouchere de la Pavilionul Expozițional, astăzi a fost liniște. Constănțenii nu s-au mai înghesuit să-și ridice tichetele de masă. Aceștia au la dispoziție șase luni pentru a le lua. Nici la vaccinare nu a mai fost aglomerat. Odată cu scăderea incidenței, unele persoanele au început să se relaxeze. Acesta este și motivul pentru care la centru este aproape gol, spun medicii. Însă autoritățile trag un semnal de alarmă și le transmit cetățenilor că pandemia nu a trecut.

Mai bine de patru ore au așteptat constănțenii la coadă săptămâna trecută pentru a-și ridica tichetele de masă. Unii dintre ei au stat până când ușile s-au închis. Motiv pentru care aceștia au început să se certe cu paznicii. La doar cinci zile de atunci la ghișeul de unde se ridică aceste vouchere am găsit doar câteva persoane.

Pentru ridicarea tichetului, dar să văd dacă se dau. Am zis că poate nu e așa aglomerat”, spune o constănțeancă.

Persoanele care s-au vaccinat vor putea ridica tichetele de masă în valoare de 100 de lei, de la centrul unde și-au administrat ultima doză, în termen de șase luni de la data imunizării cu schema completă. Aceștia vor primi cinci bonuri cu o valoare de 20 de lei fiecare.

Banii au fost alocați, vorbim de 30.000 de lei. Toți cei care se vaccinează să poată să beneficieze, de la 60 de zile, la șase luni”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat Ministerul Sănătății.

Se pare că lumea s-a lămurit, că au timp să ia acele tichete la care au dreptul pentru încă șase luni din momentul în care s-au vaccinat”, a declarat dr. Ortanza Dancă, coordonator centrul de vaccinare Pavilionul Expozițional Constanța.

Nici la vaccinare nu mai este coadă. De pildă, marți la centrul de la Pavilionul Expozițional, la orele prânzului erau doar câteva persoane.

Mai vin, dar într-un număr mai mic. Sunt destul de mulți și pentru prima doză, iar pentru scăderea numărului de oameni care vin să se vaccineze cu prima doză, indiferent de ce tip de vaccin este vorba, este și motivul că nu se mai cere certificatul de vaccinare la locul de muncă”, a mai declarat dr. Ortanza Dancă, coordonator centrul de vaccinare Pavilionul Expozițional Constanța.

La centrele de vaccinare se pare că nu mai este forfotă. Asta și pentru că municipiul Constanța este într-o ușoară scădere în ceea ce privește incidența cazurilor.

Unii au venit pentru a treia doză, alții însă sunt încă sceptici în ceea ce privește imunizarea. Aici l-am găsit și pe Dan care tocmai s-a întors din străinătate. Acesta consideră că vaccinul nu este tocmai potrivit și că în țara noastră măsurile sunt mult prea aspre.

Am venit să aflu mai multe informații, deocamdată nu sunt foarte hotărât să mă vaccinez. Străinii au un model mult mai bun în care s-a ajuns la cota de vaccinare necesară, nu ar putea fi niciodată de acord ca niște tichete de masă să fie modalitatea cu care să convingi o populație să se vaccineze”, spune Dan.

Constănțean: Certificatul ăsta verde o să-i mai oblige pe mulți pentru că nu o să aibă acces la multe alte locuri.

Reporter: Ce recomandări aveți pentru cei care nu s-au vaccinat încă?

Constănțean: Să vină cât de curând.

În acest moment județul nostru se află pe locul trei la nivel național în ceea ce privește vaccinarea cu un procent de 54,50%.

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Constanța, s-au vaccinat 2.743 de persoane. 871 cu doza 1, 1.023 cu doza 2 și 849 cu doza 3”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Incidența în municipiul Constanța a ajuns la 2,95 la mia de locuitori, iar pe județ la 2,67 la mie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233