dobroge.tv

Live

Motorină de două milioane de dolari, furată de la baza militară din Mihail Kogălniceanu. 7 persoane audiate

Motorină de două milioane de dolari, furată de la baza militară din Mihail Kogălniceanu. 7 persoane audiate
24 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Șapte constănțeni au furat, timp de patru ani de zile, combustibil în valoare de două milioane de dolari de la baza militară din Mihail Kogălniceanu. Șase percheziții domiciliare au avut loc în această dimineață, iar persoanele suspecte au fost duse la audieri. Potrivit procurorilor DIICOT, aceștia sunt acuzați de furt calificat și constituire de grup infracțional organizat.

Șase percheziții domiciliare au avut loc, miercuri dimineață, într-un dosar vizând activitatea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

”La data de 24.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au efectuat un număr de 6 percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a transmis, miercuri, IGPR.

Sursa citată a precizat că, începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii, în perioada 2017 - 2021, a infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

”Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bune determinate, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au sustras cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de persoana vătămată (guvernul federal al SUA) este de aproximativ 2.000.000 dolari în dauna guvernului federal al S.U.A”, a mai transmis Poliţia Română.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, vor fi duse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233