dobroge.tv

Live

RAJA a semnat un nou contract: se reabilitează sistemul de alimentare cu apă din Medgidia

26 noiembrie 2021
Publicitate

Mii de metri din rețeaua de distribuție a apei vor fi reparați, rețeaua de canalizare va fi extinsă, iar conductele de refulare, precum și stațiile de pompare apă uzată menajeră vor fi reabilitate. RAJA a semnat astăzi contractul de lucrări „Rețele apă și aducțiuni Medgidia. Rețele de canalizare Medgidia”. Proiectul se va derula pe o perioadă de 20 de luni și are o valoare totală de aproximativ 50 de milioane lei.

Contractul de lucrări 23- Rețele apă și aducțiuni Medgidia. Rețele de canalizare Medgidia” este cel de-al 45-lea contract de lucrări atribuit de RAJA și se va derula pe o perioadă de 20 luni. Acesta a fost semnat vineri. Lucrările constau în reabilitarea a aproximativ 10.000 m din rețeaua de distribuție, în extinderea rețelei de canalizare și de reabilitare a conductelor de refulare pe o lungime de aproape 10.500 de metri.

Are mai multe obiecte. Primul este reabilitarea rețelei de distribuție 9,7 kilometri. Reabilitare conducte de aducțiune. Extinderea rețelei de apă canalizare, conducte de refulare 10 kilometri. Patru stații de pompare apă uzată și bineînțeles integrarea a tot ce facem în sistemul SCADA”, a declarat Aurel Presura, director general RAJA Constanța.

Preocuparea este majoră. V-am spus de la început apă accesibilă și prețuri accesibile”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Au fost prezentate și stadiile celorlalte lucrări derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Proiectul de dezvoltare regională este cel unul dintre cele mai importante din județul Constanța și are o valoare de peste două miliarde.

Am semnat 51 de contracte, dintre care 45 de contracte de lucrări și cinci contracte de servicii. Mai sunt două documentații de atribuire în lucru. Este cel mai important proiect care practic va alimenta toată zona de sud a județului Constanța și în mod special zona turistică”, a mai declarat Aurel Presura, director general RAJA Constanța.

Am propus ca să deblocăm toate aceste proiecte de înlocuire a conductelor de transport apă și de modernizare a stațiilor de epurare și crearea altora. Pentru că, vedeți, problema poluării este destul de mare”, a mai declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

De asemenea, au fost discutate și problemele din stațiunea Costinești, dar și cele de pe varianta orașului Constanța.

„Am fost cu echipa la Costinești, am adus constructorul, am adus managerii de proiect. Am găsit soluții, deci au promis că până la sărbători termină cele două străzi. Noi ne-ma propus ca în 2023 să terminăm tot. Pe Aurel Vlaicu le vom face la timp”, a mai declarat Aurel Presura, director general RAJA Constanța.

Lucrările de la Medgidia vor începe până la finalul anului, iar valoare proiectului este de aproape 50 de milioane lei. Investițiile vor asigura accesul la servicii de calitate a consumatorilor din municipiului prin creșterea eficienței sistemelor de apă potabilă, dar și a celor de colectare și tratare a apelor uzate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233