dobroge.tv

Live

Deși rata de incidență a municipiului Constanța este în continuă scădere, medicii trag un semnal de alarmă: „Nu este momentul să ne relaxăm”

26 noiembrie 2021
Publicitate

Municipiul Constanța a ieșit din scenariul roșu. Rata infectărilor este în continuă scădere, iar de câteva zile incidența este sub 3 la mia de locuitori. Județul nostru este pe locul trei ca acoperire vaccinală după București și Cluj. Cu toate acestea, „Nu este momentul să ne relaxăm”, spun medicii care le amintesc constănţenilor să respecte în continuare regulile igienico-sanitare.

Acum fix o lună de zile vorbeam despre aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19 și o rată a infectărilor de 12,78 în municipiul Constanța. Situația s-a îmbunătățit însă, considerabil iar în ultimele zile incidența a scăzut sub pragul de 3, ceea ce a dus la ieșirea orașului nostru din scenariul roșu. Deși modificarea scenariului ar fi însemnat și relaxarea unor măsuri, regulile la nivel național au rămas aceleași, fie că sunt pe placul constănțenilor sau nu.

M-am săturat să port mască și cred că toată lumea s-a săturat, însă trebuie să înțelegem că de pandemia asta nu scăpăm. Adică ce? Dacă noi ne supărăm, ne enervăm, ce o să facă? O să dispară virusul ăsta? Eu cred că trebuie să înțelegem că toți trebuie să facem anumite lucruri în anumite perioade și să scăpăm”, spune o constănțeancă.

Toți trebuie să fim foarte optimiști, să ne protejăm cât putem. Chiar dacă ne-am săturat, sunt spre binele nostru, e bine să le respectăm. Eu am făcut vaccinul și familia mea toată”, spune o altă constănțeancă. 

Un rol important a jucat creșterea numărului de persoane care s-au vaccinat. Împinși de teama spitalizării sau de obligativitatea certificatului verde în majoritatea instituțiilor publice și private, oamenii au mers în sfârșit să se imunizeze.

Cred că oamenii au început să realizeze că trebuie să se vaccineze și atunci toate lucrurile trebuie să fie spre bine, nu? Și dacă totuși avem grijă, scăpăm. De noi depinde tot”, spune o constănțeancă.

O arată și datele oferite de autoritățile sanitare. La nivelul județului Constanța sunt vaccinate cu schemă completă peste 330.000 de persoane.

„Județul nostru este pe locul 3 ca și acoperire vaccinală după București și Cluj. Avem o rată de acoperire vaccinală undeva la 55%. Ca și număr de persoane, în ultimele șapte zile avem o medie de 3.000 de oameni care se vaccinează pe zi pe raza județului Constanța”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Cu toate acestea, medicii îi roagă pe constănțeni să continue să se vaccineze și mai ales să respecte cu strictețe măsurile igienico-sanitare.

Boala nu a trecut, pandemia nu a trecut și trebuie să respectăm în continuare acele măsuri care sunt cele mai importante arme ale noastre de luptă cu pandemia, pe lângă vaccinare, bineînțeles. Purtarea măștii și distanțarea socială. Nu cred că este momentul să ne relaxăm, de altfel, toți specialiștii ne recomandă asta și ne spun aproape zilnic, pe toate canalele de informații media, online, că urmează din luna ianuarie un val cinci”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie

Și numărul pacienților din unitățile medicale a scăzut. În acest moment, sunt 277 de persoane internate la nivelul județului Constanța. Paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt în total 657, iar mai bine de jumătate sunt libere la momentul de față. Situația s-a ameliorat și la secțiile de Terapie Intensivă, unde există 21 de locuri disponibile.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233