dobroge.tv

Live

Prognoza meteo pentru minivacanță. Vremea se schimbă radical: val de aer polar în România

Prognoza meteo pentru minivacanță. Vremea se schimbă radical: val de aer polar în România
28 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Prognoza meteo 28 noiembrie-1 decembrie 2021. În acest an, iarna va fi foarte punctuală, astfel că pe 1 decembrie, temperaturile vor ajunge la 0 grade, spun meteorologii, scrie Antena 3.

În plus, după o duminică de primăvară, cu temperaturi crescute, de până la 17 grade, iarna se va face simţită prin temperaturi negative.

O masă de aer polar este în extindere peste mare parte din România, iar de luni şi la noi va determina o scădere mare a valorilor termice.

Vom trece de la o vreme deosebit de caldă la una rece. Temperaturile maxime se vor situa între 0-1 şi 7 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni. Temperaturile minime vor deveni negative”, a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM, sâmbătă, la Antena 3.

De luni, vreme de iarnă

Luni spre marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri, în toată ţara, iar pe 1 decembrie, va fi destul de rece. Peste zi, temperaturile nu vor creşte foarte mult şi se vor asocia cu intensificări ale vântului şi vor fi scăzute.

În ceea ce priveşte o posibilă ninsoare de 1 Decembrie în Bucureşti, meteorologii spun că nu sunt semnale în acest sens.

Nu avem semnale de ninsoare în zona Capitalei, cel mai probabil în zone montane unde se va depune strat de zăpadă. Vremea va fi destul rece şi în Capitală, mai ales dimineaţa, marţi spre miercuri, adică de 1 Decembrie, când temperatura va fi de aproximativ minus 3 grade. Peste zi, poate se va ridica spre 7-8 grade, dar se va intesifica şi vântul”, a adăugat Alina Şerban.

Prognoza meteo duminică, 28 noiembrie 2021

Duminică, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade. În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi Olteniei cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere.

La munte, la altitudini mari, vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10-20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse îndeosebi în a doua parte a intervalului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute pe crestele montane, în special cele ale Carpaţilor Meridionali, unde se vor atinge viteze de 80-100 km/h, dar temporar şi la viteze mai mici şi în vestul şi sud-estul teritoriului. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.


Sursă foto: Adevărul

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233