dobroge.tv

Live

Premierul Ludovic Orban, din nou în vizită la Constanţa! 'Vom face investiţii de 8-9 miliarde de euro la Centrala Nuclero-Electrică Cernavodă'

Premierul Ludovic Orban, din nou în vizită la Constanţa! 'Vom face investiţii de 8-9 miliarde de euro la Centrala Nuclero-Electrică Cernavodă'
23 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Ludovic Orban se află astăzi într-o vizită în judeţul Constanţa, iar prima oprire a fost la Centrala Nuclero-Electrică (CNE) de la Cernavodă. La finalul vizitei, Ludovic Orban a declarat că Guvernul doreşte să facă investiţii de 8-9 miliarde de euro la CNE Cernavodă.

“Pentru Centrala Nucleară avem planuri mari, obiectivul nostru este să realizăm investiţii de 8-9 miliarde de euro, investiţia privind retehnologizarea Reactorului 1, de asemenea, investiţia privind construcţia reactoarelor 3 şi 4. De la instalarea Guvernului nostru, există o schimbare de abordare, vrem să realizăm aceste investiţii cu parteneri serioşi din zona euro-atlantică, parteneri care să aibă expertiza, tehnologia necesară pentru a putea susţine realizarea acestor investiţii fundamentale pentru dezvoltarea economică a României. În cel mai scurt timp, ca urmare a constituirii unei echipe la nivel guvernamental, mandatat să exploreze cele mai bune variante pentru realizarea investiţiilor, vom negocia şi vom semna acorduri astfel încât să putem să demarăm aceste investiţii fundamentale pentru România”, a afirmat Orban.

El a precizat că este de mare interes investiţia în instalaţia de detritiere pentru realizarea de tritiu şi în mod evident este de mare interes şi utilizarea izotopului cobalt 60, un produs extrem de util şi de căutat care poate să genereze avantaje economice pentru România.

“Apreciez rezultatele echipei manageriale de la Cernavodă, care a reuşit scăderea cu aproximativ 10% a costurilor în special pe posturile de mentenanţă, creşterea profitului cu 120 de milioane şi în aceste condiţii şi creşterea venitului brut al angajaţilor de la 9 mii şi ceva la 14 şi ceva. Guvernul tratează cu deosebită seriozitate CNE Cernavodă şi investiţiile care trebuie realizate aici la Cernavodă”, a explicat premierul.

Întrebat dacă termenul pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 rămâne 2030, Ludovic Orban a afirmat: “Gândim potenţialii parteneri, negocierea condiţiilor astfel încât să fie cât mai favorabile pentru România, schema de finanţare a acestor investiţii şi cu siguranţă termenul 2030 e un termen pe care îl avem ca obiectiv pentru finalizarea reactorului 3 şi 4”.

Următorul obiectiv care va fi vizitat de premier este Şantierul Naval Constanţa, apoi Ludovic Orban este aşteptat, împreună cu ministrul economiei, Virgil Popescu, şi cu ministrul lucrărilor publice, Ion Ştefan, la şantierul de reabilitare a Cazinoului Constanţa.

Diseară, la ora 20.00, premierul Orban va participa, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, la inaugurarea Hotelului Amfiteatru, Olimp, o investiţie a omului de afaceri Mohammad Murad.

UPDATE. Premierul a vizitat şi şantierul de reabilitare a Cazinoului Constanţa. Împreună cu premierul, au fost prezenţi la Cazinoul din Constanţa şi ministrul economiei, Virgil Popescu, şi ministrul lucrărilor publice, Ion Ştefan.

„Data de astăzi este o dată cu o încărcătură specială: pe 23 iulie 1903 a fost semnat actul de naştere al acestei investiţii. Sunt mulţumit de cum se derulează acest proiect din Constanţa. Este un obiectiv important pentru România şi constănţeni”, a spus ministrul Ştefan.

Premierul a subliniat faptul că în 23 iulie 1903 s-a semnat contractul de proiectare de către primarul liberal al Constanţei de la acea vreme. A fost momentul în care a întărit şi faptul că PNL Constanţa va merge în continuare cu Vergil Chiţac - candidat la alegerile locale.

„S-a semnat contractul de proiectare în 1903 de către un primar liberal şi sunt convins că tot un primar liberal, respectiv domnul senator Chiţac, va fi cel care îl va primi înapoi Cazinoul după finalizarea acestui obiectiv de investiţii”, a spus Orban.

După vizitarea clădirii cazinoului, premierul a precizat că lucrările sunt complexe şi presupun multe tipuri de intervenţii necesare.

„Este o lucrare de artă. S-ar putea scrie o carte cu ce s-a găsit aici: mărturia indolenţei şi nepăsării. Din păcate, de 15 ani Cazinoul a fost lăsat în paragină şi a ajuns la un nivel avansat de daune”.

Premierul a mai spus că obiectivul Guvernului este acela ca lucrările să fie terminate la timp, astfel ca în luna mai 2022 Cazinoul să fie redat oraşului şi ţării.

Totodată, Orban i-a asigurat pe jurnaliști că alegerile nu vor avea de suferit, în ciuda creșterii numărului de cazuri de covid 19.

"Deocamdată nu am intenţia de a amâna alegerile locale. Ne concentrăm să ne mobilizăm la capacitate maximă pentru a opri răspândirea epidemiei şi toate acţiunile pe care le facem sunt în acest sens. Este prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor”, a spus premierul.

De asemenea, Ludovic Orban a declart că se lucrează la o evaluare a riscurilor a ceea ce presupune campania electorală şi activitatea de votare. „Se poate face o campanie electorală care să evite adunările publice, să evite contactul direct, se poate face campanie în spaţii deschise, în media sau online. Şi secţile de vot se pot organiza astfel încât să nu existe riscul de răspândire al virusului”,a mai spun premierul.

"Candidatul PNL are prima şansă, este adversar clar PSD“

Preşedintele PNL Ludovic Orban a vorbit şi despre situaţia de la Constanţa, acolo unde liberalii nu au ajuns la un acord cu USR în ceea ce priveşte un candidat comun la primăria municipiului.  Întrebat despre situaţia dreptei politice din Constanţa, Ludovic Orban a spus: „Partidul Naţional Liberal este cu certitudine un partid de centru-dreapta, dreapta. Până la proba contrarie, nu ştiu de un alt partid care să aibă o astfel de identitate clar conturată şi conturată într-o perioadă de activitate de peste 140 de ani.” 

Mai departe, preşedintele PNL a explicat că partidul său îl va susţine în continuare pe senatorul Vergil Chiţac. „Nu l-am ales întâmplător, l-am ales că este un om care se bucură de încredere, care are o carieră în spate, un om cu coloană vertebrală, un adversar clar al PSD şi al modului în care şi-a bătut joc PSD de judeţul Constanţa şi municipiul Constanţa.” 


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233