dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Poliţist de la Penitenciarul Poarta Albă, trimis în judecată după ce a primit "cadouri" de la un deţinut

CONSTANŢA. Poliţist de la Penitenciarul Poarta Albă, trimis în judecată după ce a primit
24 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Din om al legii, infractor. Un poliţist din cadrul Penitenciarului Poarta Albă a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată. Alături de agent, a fost trimisă în judecată şi o persoană acuzată de complicitate la luare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor, inculpatul, în perioada februarie – mai 2020, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de agent de poliţie penitenciară în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secţia Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat în mod succesiv unei persoane private de libertate în unitatea sus-menţionată, şi a şi primit direct sau prin intermediul inculpatului ..., aproximativ 60 de pachete ţigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, şi apoi, în aceeaşi perioadă de timp, a mai solicitat şi a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi sport – , un parfum, şi o geacă tip vestă.

Toate aceste „cadouri” erau solicitate pentru ca agentul să-şi exercite atribuţiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deţinut, şi să-i creeze un regim preferenţial de muncă. În caz contrar, spun procurorii, agentul de penitenciare îi îngreuna voit situaţia deţinutului, selecţionându-l să-şi desfăşoare activitatea la ghena de gunoi.

În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale şi al Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Constanţa, şi al Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor – Penitenciarul Poarta Albă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233