CFR a anunţat firma care va face studiul de fezabilitate pentru modernizarea liniei de cale ferată Constanţa – Mangalia. Trenul va circula cu o viteză de 160 km/h

FR a anunţat joi că asocierea Baicons Impex - ISPCF a fost desemnată câştigătoare pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Constanţa – Mangalia, contract de 12,02 milioane lei fără TVA.
”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat asocierea Baicons Impex - ISPCF SA câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării şi modernizării liniei de cale ferată Constanţa – Mangalia (43 km), pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de circulaţie de 160 km/h, respectiv cu 120 km/h pentru trenurile de marfă”, anunţă compania.
Valoarea totală estimată a contractului este de 12.023.503,80 lei fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), capitolul Proiecte electrificare şi reabilitare cale ferată, cu perioada de elaborare 2021 – 2030.
Durata contractului este de 9 de luni.
Comunicările oficiale au fost transmise tuturor firmelor participante la licitaţia deschisă, contractul de achiziţie publică urmând a fi semnat de ambele părţi (CFR SA şi ofertantul câştigător), după finalizarea perioadei legale de contestaţii.
Oferta financiară a asociereii Baicons Impex - ISPCF SA a fost de 7.770.000 lei fără TVA (criteriul aplicat fiind Cel mai bun raport calitate-preţ).
Obiectivele specifice ale programului sunt următoarele:
- creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor la 160 km/h, respectiv 120 km/h;
- creşterea numărului de trenuri de călători, prin îmbunătăţirea capacităţii de circulaţie;
- modernizarea/consolidarea/repararea clădirilor, spaţiilor destinate serviciilor pentru călători, a zonei comerciale şi asigurarea facilităţilor pentru persoanele cu mobilitate redusă, handicap vizual, auditiv;
- sistematizarea staţiilor CF şi lucrări pregătitoare pentru dublarea de viitor;
- dublarea tronsoanelor de cale ferată simplă, acolo unde necesitatea satisfacerii traficului prezent şi de viitor o impune;
- modernizarea echipamentului de telecomunicaţii, inclusiv sistemul de informare a publicului călător;
- montarea elementelor de siguranţă, rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, garduri de protecţie între linii etc;
- îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.
Sursă foto: kmkz.ro
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

