dobroge.tv

Live

Decebal Făgădău, după ce premierul a anunţat că masca ar putea deveni obligatorie la mare: „O măsură aberantă“

Decebal Făgădău, după ce premierul a anunţat că masca ar putea deveni obligatorie la mare: „O măsură aberantă“
29 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit marţi seară noi măsuri pentru limitarea răspândirii infectării cu coronavirus. Astfel purtarea măştii de protecţie ar urma să devină obligatorie, în anumite intervale orare, în spaţiile deschise unde se află mai mulţi indivizi în acelaşi timp, şi există risc mai mare de îmbolnăvire. De asemenea, s-a decis închiderea teraselor şi a sălilor de jocuri de noroc între orele 23 şi 6 dimineaţa. Iar pe plaje pot sta la distanţă mai mică de 2 metri doar persoanele din aceeaşi familie, respectiv copiii cu părinţii sau bunicii.

Primarul PSD al Constanţei, Decebal Făgădău, a criticat această măsură şi a declarat că Ludovic Orban vrea să gonească turiştii spre ţări ca Grecia sau Bulgaria.

„Îmi este greu să înţeleg ce vor să facă guvernanţii. L-am ascultat pe premier şi înţeleg aşa: guvernul nu are nicio obligaţie iar nouă, autorităţilor locale şi cetăţenilor, ne revin toate obligaţiile. Există o lege care obligă guvernul să distribuie măşti gratuit persoanelor care au venit până în 1.000 de lei. Nu au venit aceste măşti! Mi se pare aberant! Dacă încă avem instituţii care nu respectă regula purtării măştii în spaţii închise, cum poţi să-i obligi pe nişte oameni care au venit în vacanţă, la relaxare, să respecte nişte reguli care se schimbă de la o zi la alta? Eu cred că ar fi mult mai simplu ca guvernul să spună clar: domnule, hai să închidem turismul, hai să distrugem afacerile acestea. Tot timpul sunt ameninţări, sunt reguli noi. Probabil ca urmează ca domnul premier să ne spună cu subiect şi predicat: dacă vreţi în concediu, nu mai mergeţi în România, pentru că e rău - mergeţi în Grecia, mergeţi în Bulgaria. Asta mai rămâne să ne spună, cât de slabi suntem noi şi cât de puternici sunt ceilalţi. Este o măsură aberantă care pune cruce turismului românesc!“, arată primarul Decebal Făgădău, într-un comunicat de presă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233