dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Masca de protecţie devine obligatorie de la 1 august, în spaţiile deschise! Declaraţia prefectului

CONSTANŢA. Masca de protecţie devine obligatorie de la 1 august, în spaţiile deschise! Declaraţia prefectului
30 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Asttăzi a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la finalul căreia prefectul Constanţei, George Niculescu, a anunţat masurile luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Astfel, purtarea măştii în spaţiile deschise unde nu se poate păstra distanţarea socială devine obligatorie de la 1 august. De asemenea, masca va fi purtată şi în spaţii deschise, precum pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroanele gărilor şi curţile bisericilor.

„Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa în toate staţiunile turistice de interes naţional, şi vorbim de zonele tradiţionale unde se creează aglomerări în staţiuni precum Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18-24. Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP de risc de transmitere a virusului Covid şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare. Deci, ele au fost recomandate de către IPJ, respectiv DSP, aceste măsuri“, a declarat prefectul Constanţei. El a precizat că această măsură intră în vigoare de la 1 august.

“Obligativitatea purtării măştii se introduce cu data de 1 august. Până la 1 august, atât noi la nivelul Instituţiei Prefectului şi cu ajutorul mass-media vom transmite acest mesaj către turişti, către constănţeni în aşa fel încât această măsură să nu îi ia prin surprindere”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

El a precizat că o altă măsură luată în şedinţa CJSU se referă la obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise unde se formează aglomerări. „Se introduce obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, în care se formează aglomerări, în spaţii deschise în care între persoane nu se poate respecta distanţa de doi metri. Vorbim despre pieţe, oboare, târguri, curţile exterioare locaşelor de cult, peroanele gărilor, staţiile de autobuz, sunt mai multe introduse, toate acestea le vom face publice prin hotărârea de Comitet de Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă“, a mai afirmat prefectul Constanţei.

Întrebat despre programul teraselor şi cluburilor de pe litoral, prefectul a răspuns că "acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Dacă se va aplica, aşteptăm aceste reguli venite din partea Guvernului prin HG, după publicarea lor în Monitorul Oficial”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233