dobroge.tv

Live

Sute de părinți și-au programat deja copiii cu vârste între 5 și 11 ani la vaccinare

Sute de părinți și-au programat deja copiii cu vârste între 5 și 11 ani la vaccinare
14 ianuarie 2022
Redactia DTV

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a transmis, într-o postare pe Facebook despre startul programărilor pentru vaccinarea celor mici, că în mai puţin de 24 de ore au fost validate 981 de programări în platforma RoVaccinare, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, transmite News.ro.

Am dat startul programărilor pentru vaccinarea celor mici! În mai puţin de 24 de ore au fost validate 981 de programări în platforma RoVaccinare, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani”, a scris Andrei Baciu. Secretarul de stat a precizat că prima tranşă de vaccin anti-covid pentru această categorie de vârstă va ajunge în ţara noastră zilele următoare, iar cei care vor să îşi programeze copiii trebuie să caute în platformă semnul ”P_PED”.

Sunt 219 astfel de cabinete destinate vaccinării celor mici, unde puteţi merge chiar dacă nu v-aţi înregistrat înainte pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro”, a mai scris Baciu.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirma că la nivel naţional sunt 1.200.000 de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani, iar din estimările făcute de Comitetul Naţional de Vaccinare rata de vaccinare la această categorie va fi de 20%, ceea ce înseamnă 250.000 – 260.000 de copii.

Programarea prin platformă la centrele pediatrice a copiilor de 5-11 ani pentru vaccinarea anti-COVID a devenit funcțională în cursul serii de 13 ianuarie. Prima zi disponibilă pentru vaccinare este 26 ianuarie. Dozele speciale pentru copii vor sosi în țară în perioada 21-25 ianuarie.

CNCAV a precizat că se poate merge la centrele de vaccinare și fără programare.


Sursă foto: programare.vaccinare-covid.gov.ro

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233