dobroge.tv

Live

Ministrul Energiei a anunţat că facturile trimise eronat de către furnizori se vor recalcula. Consumatorii nu vor fi debranșați

Ministrul Energiei a anunţat că facturile trimise eronat de către furnizori se vor recalcula. Consumatorii nu vor fi debranșați
19 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Energiei, Virgil popescu, a anunţat astăzi, după şedinţa de Guvern, că Executivul a introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizorii de energie, prin neaplicarea mecanismelor de plafonare şi compensare.

„Astăzi am introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizori, adică neaplicarea mecanismelor de plafonare și compensare. Furnizorii au obligația să le recalculeze fără penalități, în termen de 15 zile și, de asemenea, pe perioada aceasta de 15 zile se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora. Pentru a preîntâmpina posibile eventuale abuzuri ale unei părți față de clienți, pe perioada prezentei ordonanțe de urgență de plafonare și compensare sunt interzise practic debranșările”, a spus Virgil Popescu.

Oficialul din guvern a mai spus că toți consumatorii casnici vor beneficia de interzicerea debranșării.

„Toți consumatorii casnici, pe perioada de aplicare a acestei legi, nu doar cei vulnerabili, vor beneficia de interzicerea debranșării. Eu sper ca toată lumea să fie de bună credință și să nu abuzeze de acest lucru și efectiv doar cei cărora li se întâmplă lucruri și cu adevărat nu pot să-și plătească facturile și perioada se va extinde cu încă 90 de zile după finalizarea acestei scheme de ajutor, așa cum a fost și data trecută în lege. Perioada de aplicare a legii, dacă nu mă înșel, ținând cont că până în 31 iunie se refac facturi, se recalculează, cred că este 31 iunie. În ordonanța de astăzi am aprobat interzicerea debranșărilor, refacerea facturilor, neperceperea de penalități și suspendarea plăților până la finalizarea facturilor”, a afirmat ministrul Energiei.

Acesta a spus că ordonanţa de urgenţă privind scăderea plafoanelor la energie şi gaz şi creşterea limitei de consum va fi aprobată săptămâna viitoare.

Ministrul a mai anunţat că, pentru a preîntâmpina eventuale abuzuri faţă de clienţi, s-a prevăzut că pe perioada aceasta sunt interzise debranşările.

Sursă foto: observatornews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233