dobroge.tv

Live

Favipiravir-ul poate fi accesat în farmacii, cu prescripţie medicală

 Favipiravir-ul poate fi accesat în farmacii, cu prescripţie medicală
20 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Medicamentul Favipiravir folosit în tratarea noului coronavirus poate fi accesat în farmaciile de circuit deschis pe bază de prescripţie medicală, conform ultimelor reglementări legale, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul în cadrul Ministerului Sănătăţii Amalia Şerban, relatează Agerpres.

„Se fac demersuri la nivel naţional pentru asigurarea medicaţiei eficace în această fază a pandemiei, respectiv asigurarea terapiei antivirale orale. La acest moment, orice farmacie din lanţurile farmaceutice poate accesa livrarea de medicaţie specifică pentru a fi furnizate pacienţilor care au prescrierea medicală. Medicamentul Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis conform ultimelor reglementări legale, de săptămâna trecută”, a explicat Şerban.

Ea a adăugat că, în ultimele două săptămâni, capacitatea de testare pentru COVID-19 s-a mărit.

„În ultimele două săptămâni, capacitatea de testare s-a mărit, astfel încât au fost raportate peste 380.000 de teste pe săptămână, din care peste o treime teste PCR. Rata de pozitivitate a fost în creştere în medie de 15% în ultima săptămână, iar astăzi au fost raportate aproape 80.000 de teste”, a precizat Amalia Şerban. Potrivit acesteia, în ultima săptămână, 75% dintre cazurile secvenţiate au evidenţiat varianta Omicron.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233