dobroge.tv

Live

Galeriile ''Virgil Coman'' vor fi reabilitate

25 ianuarie 2022
Publicitate

Galeria de artă amenajată în memoria lui Virgil Coman, a fost desființată. Cel puțin pentru un moment. Acum pasajul este gol. În urmă a rămas doar chipul lui Virgil Coman care este pictat pe unul dintre pereți. Acolo au început deja să-și facă culcuș oamenii străzii, iar constănțenii și-ar dori ca autoritățile să-l modernizeze cât mai repede. De cealaltă parte, municipalitatea a anunțat că spațiul a fost eliberat pentru că acesta face parte din proiectul de reabilitare al străzii Ștefan cel Mare.

Pentru constănțeni, Virgil Coman este un nume cu o mare semnificație. În memoria sa, pasajul de pe strada Ștefan cel Mare poartă și astăzi numele istoricului. Însă, pasajul nu a mai fost reabilitat de mult timp. Pereții sunt acum goi, plini de igrasie și crăpați, vopseaua colorată de pe scări abia dacă se mai observă iar toate lucrările de artă realizate de diferiți artiști constănțeni au dispărut. Cei care încă tranzitează zona și-ar dori ca pasajul să fie reabilitat cât mai curând.

Singurul lucru care mai poate fi admirat în pasaj este portretul lui Virgil Coman care se află pictat pe unul dintre pereții laterali. Autoritățile au explicat și care este motivul pentru care galeria de artă a fost desființată.

„Pasajul care găzduia Galeria face parte din proiectul de reabilitare a zonei centrale, un proiect de 90 de milioane de lei unde se vor reabilita 15.000 m pătrați de spațiu public de pe strada Ștefan cel Mare. Asociația care se ocupa de Galerie va fi invitată să preia spațiul respectiv și să-l redecoreze”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Ceea ce înseamnă că, odată cu terminarea lucrărilor, Asociația „Wild Art” Constanța, cea care a realizat și prima oară galeria, o va putea readuce la viață.

Potrivit autorităților locale, întregul spațiu a fost eliberat în contextul în care pasajul pietonal este cuprins în proiectul de reabilitare al străzii Ștefan cel Mare. Lucrările de reabilitate a zonei centrale sunt estimate să se finalizeze spre sfârșitul anului 2023.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233