dobroge.tv

Live

A înghețat Lacul Tăbăcărie. Autoritățile îi sfătuiesc pe constănțeni să nu se aventureze pe lac

25 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Lacul Tăbăcărie a înghețat. Vremea foarte rece din ultimile zile și mai ales noaptea trecută care a fost extrem de geroasă au făcut ca lacul să îmbrace straie de cleștar. Deasupra apei s-a format o pojghiță de gheață, iar peisajul este unul surprinzător. Constănțenii care au ales să se plimbe prin parc, în ciuda temperaturilor scăzute, au admirat și fotografiat lacul care pare desprins dintr-o poveste.

A nins noaptea trecută în județul Constanța, dar și la malul mării. Nisipiul a fost acoperit de un strat de omăt, iar o parte din Lacul Tăbăcărie a înghețat.

În ciuda temperaturilor scăzute constănțenii au ieșit marți la o scurtă plimbare prin parc. Peisajul de poveste a fost admirat și fotografiat de aceștia. Mulți dintre ei au spus că acest lucru se întâmplă an de an în această perioadă însă, parcă de fiecare dată imaginea este alta.

"E foarte frumos. De aceea am și venit. Bănuiam că este înghețat și am venit să ne plimbăm puțin că respiram aerul ăsta mai rece și să vedem cum arată lacul", a spus un constănţean.

"E superbă, este superbă, chiar dacă este o zi mai rece față de cum eram obișnuiți până acum, este superb", a spus o constănţeancă.

Pe lac au mai rămas doar câteva rațe, iar în unele locuri, unde apa încă nu a înghețat, mai putem admira și câțiva perscăruși care cel mai probabil s-au întors pentru hrană.

“Asta este o particularitate, o minune fizică a apei , o minune care face ca viața ce depinde de apă să beneficieze de acest lucru”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, director CMSN Constanța.

Lacul Tăbăcărie are apă dulce, aşa că nu este pentru prima dată când îngheaţă. Mai mult decât atât, el comunică prin intermediul unor canale cu Marea Neagră care are apă sărată.

Noaptea trecută, au fost -7 grade Celsius și tot cu minus au fost și temperaturile pe timpul zilei. Meteorologii anunţă, însă, că vremea se va încălzi uşor în zilele următoare, iar şansele de precipitaţii sub formă de ninsoare sunt slabe.

Autoritățile îi sfătuiesc pe constănțeni să nu se aventureze pe lacul înghețat, pentru că în orice moment gheața se poate sparge și se poate întâmpla o tragedie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233