dobroge.tv

Live

Gură de oxigen pentru turismul estival. 39 de nave maritime vor sosi în Portul Constanța

25 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

39 de nave maritime vor sosi în Portul Constanța în acest an. Toate însumează 15.000 de pasageri care reprezintă o gură de oxigen pentru turismul estival greu încercat de pandemie. Ei vor fi „turişti-test” pentru companiile de navigaţie. Acestea vor să vadă riscurile şi impactul croazierelor asupra echipajelor şi oaspeţilor lor şidin cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

În vremurile bune dinaintea pandemiei, miile de turiști care soseau cu pacheboturile în Constanța, aveau parte de numeroase surprize, fiind primiți cu muzică de fanfară.

Între timp turismul de croazieră la Marea Neagră a fost învins de pandemie, exact în anul revigorării sale după războiul din Crimeea sau problemele de securitate din Ucraina. Acum, se întrevede o rază de speranţă.

"Anul acesta avem planificate 39 de nave, începând cu 24 aprilie prima nava maritimă, Serenissima, si se termină undeva în octombrie”,a declarat Florin Goidea, director APMC Constanța.

Până acum, în Portul Constanța și-au anunțat sosirea nave de pasageri sub pavilion Malta, Bahamas sau Elveția. Cele 39 de nave au împreună, o capacitate de peste 15.000 de pasageri. Entuziasmul este însă, moderat în rândul agențiilor de turism.

"Suntem extrem de rezervaţi în această perioadă, sigur că am fi fost optimişti cu adevărat că începem să avem din nou nave de croazieră în Portul Constanţa, însă, situaţia geo-politică actuală pe care o traversăm, ne avertizează cu privire la faptul că, de fapt, există un pericol iminent în bazinul Mării Negre ceea ce va determina companiile de croaziere să anuleze, mai mult ca sigur, aceste sosiri", a declarat Corina Martin, agent de turism.

Conflictul Rusia-Ucraina ar putea da peste cap toate planurile turistice ale companiilor cu nave de croaizeră, susțin agenții de turism. Și n-ar fi pentru prima dată. În 2014 s-a întâmplat la fel când Rusia a ocupat Peninsula Crimeea.

“Turismul este în general afectat de situaţia politică si la cea mai mica tensiune care se simte sau se preconizează într-o anumită ţară, imediat turiştii sunt reticenţi şi se retrag", a declarat Corina Martin, agent de turism.

Anul acesta specialiștii se așteaptă la un nou tip de turism de croazieră pe Marea Neagră - cel de testare. Asta înseamnă că navele au o capacitate de pasageri redusă până la jumătate, check in-ul se face distanțat, vor fi multe cabine goale separate iar controlul medical al pasagerilor e amănunțit.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233