Jocurile video, o plăcere periculoasă. Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă și fac apel la responsabilitatea părinților
Pasiunea pentru jocurile pe calculator se poate transforma într-o adicție periculoasă. La nivel mondial, mai mulți copii amenință că-și iau viața după ce au rămas fără acces la jocul online Roblox. Fenomenul a luat deja amploare în mai multe țări, iar printre cei care au cont pe această platformă se numără și copii români. Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă și fac apel la responsabilitatea părinților de a-i supraveghea pe cei mici.
Bogdan are 11 ani și este elev în clasa a V-a la o școală din oraș. După ce își termină temele și atunci când nu are antrenamente la fotbal, se joacă pe calculator. Cel mai mult îi place să intre în rețea cu alți jucători.
"În general, joc vreo 5 ore pe zi", spune Bogdan.
Băiatul nu este nicidecum singurul copil care adoră să se joace. Mulți școlari, liceeni, dar și adulți admit cu ușurință că acesta este modul lor preferat de relaxare. Jocurile au oferit un sprijin imens multor persoane în ultimii ani, oferind consolare, alinare şi prietenie în vremuri dificile.
Însă, jocurile online pot avea adesea efecte periculoase pentru dezvoltarea celor mici. Cel mai recent exemplu este cel în cazul jucătorilor de Roblox, o platformă populară la nivel mondial care îi determină pe unii jucători să aibă comportamente violente, ba chiar fatale atunci când se văd cu conturile închise. Un caz similar s-a întâmplat într-un oraș din țară.
“A existat un caz în țară, din fericire nu este vorba despre județul nostru. În acea situație, minorul a amenințat că se sinucide pentru că i-a fost blocat contul de pe platforma Roblox”, a declarat insp. poliție Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.
Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă și îi roagă pe părinți să fie
responsabili.
“Ar trebui ca părinșii să-și supravegheze copiii, să vadă exact pe ce anume se joacă, ce tipuri de jocuri folosesc și bineînțeles să-i învețe că pornirile violente nu sunt în regulă și nu contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului”, a precizat insp. poliție Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.
Specialiștii spun că această pasiune se poate transforma foarte ușor într-o adicție, iar atunci aceasta poate fi destul de periculoasă.
“În momentul în care eu am stări de impulsivitate, nervozitate, deficit de atenție și lipsa somnului. La un moment dat creierul, primind atât de multe semnale negative, ajunge să acționeze negativ Toate acestea duc către tendințe de suicid. Acesta fiind lucrul cel mai grav care se poate întâmpla”, a specificat Cristina Gemănaru, psihoterapeut.
Anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse, s-au intesificat orele pe care un copil le petrece în fața unui monitor, jucându-se. Specialiștii spun că la vârste fragede, dar și la vârsta adolescenței, acest lucru destabilizează dezvoltarea lor, în contextul în care scad abilitățile de interacțiune socială. Este recomandat ca părintele să găsească activități alternative, să comunice cu copilul și să fie permanent un suport emoțional pentru acesta, fără a-l critica.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

