dobroge.tv

Live

Ministrul Educaţiei anunţă că au fost repartizate către inspectoratele şcolare 18,5 milioane de teste

02 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, astăzi, în şedinţa Executivului, că astăzi au fost repartizate către inspectoratele şcolare 18,5 milioane de teste de salivă pentru elevi şi personalul din şcoli.

”În această dimineaţă, MInisterul Educaţiei a transmis către IGSU repartizarea pe judeţe, pe inspectoratele şcolare, pentru 18,5 milioane de teste, care se adaugă rezervei de teste existente în şcolile din România”, a spus ministrul.

În privinţa licitaţiilor pentru testele din şcoli, ministrul a spus că lucrurile s-au deblocat, şi a fost primit un prim lot de 10 milioane de teste, la care s-au adăugat alte 2,6 milioane de teste, alte 5,6 milioane de teste şi tocmai a semnat repartiţia pentru alte 18,5 milioane de teste.

”Deci, în acest fel, este asigurat procesul de testare a elevilor şi a cadrelor din învăţământ, pentru mai multe luni de acum încolo, pentru o perioadă care sperăm să coincidă cu finalizarea acestei crize sanitare. Există teste, important este să le folosim responsabil”, a spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai arătat că a constatat o îmbunătăţire clară a procesului de testare şi de raportare a rezultatului testelor, pentru că, în ultimele zile, din 5.000 de teste pozitive, de salivă, un număr de 3.000 au avut o raportare ulterioară generată de testarea PCR, iar 2.000 au fost confirmate şi 1.000 au fost infirmate.

”În ipoteza în care s-ar renunţa la testarea prin teste cu salivă vă întreb cu ce ar putea fi înlocuită, pentru a asigura starea de siguranţă sanitară a şcolii, eu nu ştiu un răspuns. Vă amintesc că am avut peste un milion de teste cu exudat nazal şi faringian la dispoziţia şcolilor, care au fost folosite într-un procent de 2%, deci au fost respinse de elevi şi de părinţi”, a mai spus ministrul Educaţiei, întrebat dacă se ia în calcul renunţarea la aceste teste de salivă.

Sursă foto: Sorin Cîmpeanu Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233