dobroge.tv

Live

UPDATE. Teroare la Beirut: zeci de oameni au murit, peste 4.000 sunt răniţi după ce două explozii au zguduit oraşul! GALERIE FOTO/VIDEO

UPDATE. Teroare la Beirut: zeci de oameni au murit, peste 4.000 sunt răniţi după ce două explozii au zguduit oraşul! GALERIE FOTO/VIDEO
04 august 2020
Redactia DTV
Publicitate

Zeci de morţi şi mii de răniţi în urma unor explozii puternice ce au avut loc în portul din Beirut. Bilanţul provizoriu al exploziilor din Liban este deocamdată de 73 de morţi şi peste 3700 de răniţi, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt Reda Moussaoui, bilanţul este provizoriu, iar spitalele sunt deja saturate din cauza numărului mare de răniţi. Autorităţile au decretat doliu naţional miercuri în Liban, după exploziile de la Beirut.

Preşedintele a convocat o reuniune urgentă a Consiliului Superior al Apărării. Nizar Najarian, secretar general al partidului Kataëb, a murit ca urmare a exploziei din portul din Beirut, a anunţat agenţia naţională ANI.

Exploziile violente ar putea să fi fost cauzate de "materiale explozibile" confiscate şi stocate în depozit "de ani", a estimat marţi un înalt responsabil al securităţii, potrivit Le Figaro..

Premierul libanez a declarat că responsabilii pentru această catastrofă vor trebui să dea socoteală.

UPDATE. Crucea Roşie a anunţat un nou bilanţ al exploziilor care au avut loc marţi seară în portul din Beirut, astfel că numărul celor care şi-au pierdut viaţa a ajuns la 100, iar mai mult de 4.000 de persoane au fost rănite, relatează Reuters.

UPDATE. Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marţi explozia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză, transmite miercuri AFP.

"Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie", a declarat premierul în faţa Consiliului Suprem de Apărare reunit în şedinţă de urgenţă.

UPDATE. Libanul este de astăzi în doliu naţional, pentru trei zile după exploziile care au avut loc marţi seară în portul din Beirut. Crucea Roşie libaneză a anunţat că noul bilanţ provizoriu a ajuns la cel puţin 100 de morţi şi mai mult de 4.000 de răniţi.

UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor victimelor exploziilor din Beirut şi a exprimat solidaritatea cu poporul libanez.

”Sincere condoleanţe familiilor victimelor exploziilor îngrozitoare din Beirut. Suntem alături de Liban şi de poporul libanez în aceste vremuri dificile”, a scris Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

Sursă foto/video: dailymail.com

- ştire în curs de actualizare -

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233