Sute de ucraineni au fugit din ţara lor şi au intrat în România prin Vama Isaccea, judeţul Tulcea

Cetăţenii din Ucraina încearcă să fugă din calea războiului din ţara lor. Ieri, câteva sute de persoane din Ucraina au trecut Dunărea cu bacul în oraşul românesc Isaccea, iar în sprijinul refugiaţilor autorităţile au decis ca mijlocul de transport naval să funcţioneze fără program, a declarat, pentru AGERPRES, primarul oraşului Isaccea, Anastase Moraru.
"În vamă, nu se mai respectă programul de îmbarcare, iar în momentul în care feribotul se umple, se trece (Dunărea, n.r.). Din informaţiile pe care le am, acum este plin, urmează să ajungă, după care va pleca imediat în partea cealaltă (pe malul ucrainean
al fluviului, n.r.)", a explicat primarul Moraru.
El a mai spus că majoritatea ucrainenilor care vin în România au maşini personale.
"N-au făcut încă solicitare de cazare. Fiecare ştie unde trebuie să ajungă. Pot să meargă la rude, unii merg şi spre Bulgaria, dar şi spre Turcia, din câte am înţeles", a menţionat primarul oraşului Isaccea.
Potrivit sursei, refugiaţii fără mijloace de transport personale pot fi dirijaţi prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă către centrele pe care le are pregătite sau pot apela la posibilităţile de cazare ale autorităţii locale din oraş.
Prefectul judeţului Tulcea, Dan Munteanu, a declarat joi presei că judeţul are pregătite planuri pentru sprijinirea refugiaţilor din Ucraina.
"Suntem pregătiţi pentru a gestiona în mod optim eventualele fluxuri de migranţi. Vă pot spune că la nivel central este întocmit un asemenea plan privind managementul unui aflux de refugiaţi pe teritoriul României", a menţionat prefectul Dan Munteanu, pentru Agerpres.
Sursă foto: infotulcea.ro
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

