dobroge.tv

Live

Fiul unui preot şi-a pierdut viaţa în valurile mării, la Olimp: Gabriel avea doar 20 de ani

Fiul unui preot şi-a pierdut viaţa în valurile mării, la Olimp: Gabriel avea doar 20 de ani
10 august 2020
Redactia DTV
Publicitate

Tânărul care şi-a găsit sfârşitul ieri, la Olimp, în valurile mării se numeşte Ilie Gabriel Melniciuc şi avea doar 20 de ani. Gabriel era fiu de preot și unul dintre cei mai buni studenți ai Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Băiatul venise pe litoral cu prietenii și s-a aventurat în marea agitată, deși pe plajă era arborat steagul roşu. Gabriel a fost scos valuri de salvamari, iar cadrele medicale au încercat zeci de minute să-i salveze viaţa. Din păcate, eforturile lor au fost în zadar.

De asemenea, tânărul era și unul dintre liderii organizației studențești AIESEC. Părinții băiatului sunt amândoi profesori universitari la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stănilloae" din Iași, tatăl său fiind chiar preot.

Părintele Calistrat a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina sa de Facebook: "Astăzi 9 August, Iliuță Gabriel Melniciuc, fiu duhovnicesc, student la F.A. în Iași, a zburat la Cer, în urma unui stop cardio- respirator, fiind găsit în apele Mării Negre în stațiunea Olimp. Cu toată străduința medicilor de prim ajutor al serviciului SMURD - salvamar, la vârsta de 20 ani, viața nu s-a mai întors în trup, iar sufletul lui tânăr a zburat la Cer, spre Dumnezeu. Condoleanțe familiei Pr. Melniciuc Ilie și pzvt. Nicoleta, ambii profesori la facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași. Veșnica lui pomenire! Odihnă veșnică în mila Preasfintei Treimi și a luminii veșnice în Duhului Sfânt. Chipul Slavei Tale sunt, deși port rănile păcatelor, eu sunt oaia cea pierdută, cheamă-mă Mântuitorule și mă mântuiește.(Psalmii). Regrete sincere din partea părinților slujitori, de la mănăstirile Bujoreni și Vlădiceni, care l-au cunoscut pe studentul Iliuță Gabriel Melniciuc".

Societatea Studenţilor Teologi din Iaşi a transmis familiei un mesaj de condoleanţe: Societatea Studenţilor Teologi din Iaşi- SSTI îşi îndreaptă gândul în aceste clipe către familia Părintelui Ilie Melniciuc-Puică şi a Doamnei Prezb. Nicoleta, ambii profesori în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi, care este în aceste momente greu încercată. În cursul zilei de astăzi, 09 august 2020, Ilie Gabriel Melniciuc, fiul lor, a trecut la cele veşnice în staţiunea Olimp din Constanţa în urma unui stop cardio-respirator. Ne exprimăm sentimentele de durere faţa de familia îndoliată şi adresăm îndemnul frăţesc pe această cale către toţi elevii, studenţii şi tinerii de a fi alături de aceasta prin rugăciune şi prin pomenirea sufletului adormitului robului lui Dumnezeu Ilie Gabriel! Sincere condoleanţe familiei îndurerate şi nădejde neclintită în puterea lui Hristos! Dumnezeu să-l odihnească! Veşnică pomenire din neam în neam!”.

Şi Liga Studenţilor Economişti a transmis un mesaj de condoleanţe: „Liga Studenţilor Economişti îşi exprimă sincere condoleanţe pentru pierderea lui Ilie Gabriel Melniciuc. Un membru activ în cadrul asociaţiei noastre, iar pe această cale dorim să-i oferim un ultim omagiu”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233