dobroge.tv

Live

SUA. Aproape 100.000 de copii au fost pozitivi pentru COVID-19

SUA.  Aproape 100.000 de copii au fost pozitivi pentru COVID-19
10 august 2020
Redactia DTV
Publicitate

Aproape 100.000 de copii au fost pozitivi pentru COVID-19 în ultimele două săptămâni ale lunii iulie, în SUA, cu doar câteva săptămâni înainte de redeschiderea şcolilor. Cele mai mari două districte şcolare din California - Los Angeles şi San Diego - care administrează un număr combinat de 720.000 de elevi, au hotărât să înceapă anul şcolar prin învăţare la distanţă.

Pe de altă parte, New York va fi deschis în această toamnă, întrucât primarul Bill De Blasio a promis că oficialii „au lucrat neîncetat pentru a obţine acest drept”.Vineri, primarul a dat asigurări că oficialii au analizat exemplele de întoarcere la şcoala „din toată lumea” pentru a se asigura că copiii vor fi în siguranţă. De Blasio a spus că părinţii au avut timp până vineri seara să înregistreze elevii pentru învăţare la distanţă sau un sistem hibrid.

În timp ce iniţial se credea că virusul afectează rar copiii faţă de adulţi, mai mult de 25 de copii au murit din cauza coronavirusului doar în luna iulie în SUA.

In același timp OMS avertizează că tinerii devin țintele Coronavirusului. Focarele sunt deja o problemă în unele campusuri, inclusiv Universitatea din Sudul Californiei, Universitatea din Washington şi Universitatea din Mississippi. Un focar care a fost legat de petrecerile din campus a determinat Universitatea din Berkeley să înceapă semestrul de toamna exclusiv online iar un liceu redeschis în Georgia, a ajuns în atenția autorităților după ce pe internet cu devenit virale imagini cu holurile aglomerate. In plus, în ultima săptămână s-au confirmat cel puțin 9 cazuri de covid.

Intre timp, la peste 1000 de infectări pe zi, România intră în campanie electorală și se pregătește de începererea anului școlar. Săptămâna trecută, părinții din județul Constanța și-au exprimat pe whatsapp opțiunile pentru anul școlar 2020-2021. Aceștia au avut la dispoziție 3 variante:

1. prezența fizică integrală la școală;

2. prezența zilnică a preșcolarilor, elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, concomitent cu prezența parțială, prin rotație (unii elevi în sala de curs, alții urmăresc on-line);

3. integral online.

Momentan, decizia de începere a anului școlar aparține autorităților județene. Școlile vor fi deschise pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge fizic la școală, a declarat președintele Klaus Iohannis. Însă în funcție de situația cazurilor de coronavirus din localitate, fiecare comandament județean pentru situații de urgență va decide,cum se vor desfășura cursurile. 

In România, școlile, liceele și grădinițele sunt închise de pe 11 martie. 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233