dobroge.tv

Live

Peste 1.500 de ucraineni ajung zilnic la Isaccea. Căpitanul bacului: „Se simte oboseala la fiecare dintre noi, dar mergem înainte”

09 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Cozile la punctul de frontieră sunt masive, iar timpul de așteptare poate ajunge în unele zile și la 24 de ore. Refugiații stau în picioare așteptând bacu-ul care să-i ducă în libertate, la Isaccea. Zilnic, mii de ucraineni ajung la noi în țară. Debarcarea lor de pe bac se face doar în zgomot de trolere și cărucioare care cară sugari. În siguranță, așa îi aduc de pe un mal pe altul, echipajele bacului.

Pe zi, ce pot să vă spun. Mai mult de 1.500-1.600, în funcție de fluctuația care este de pe malul ucrainean, de persoane. Autoturisme sunt la fiecare cursă în jur de 20-30, în funcție de cum colegii de la vamă, de pe malul celălalt le fac vămuirea la mașini. Obosiți, într-adevăr. Se simte oboseala la fiecare dintre noi, dar ce să facem. Mergem înainte. Nu avem încotro. Noi le aducem de pe malul celălalt cu cea mai mare siguranță. Mai mult de atât nici nu se poate”, a declarat Marian Coadă, căpitanul bacului.

Sunt îngroziți, frica îi paște la tot locul, îndură frig, mai ales dimineața. Am venit cu o cursă, erau înghețați. Am forțat cursa ca să venim mai repede să-i putem aduce aici să servească un ceai, să stea un pic la căldură. Mă doare sufletul când văd copii. Plâng, sunt speriați”, a declarat Dinică Sava, căpitanul bacului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233