dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Mesaj către statul român: „Un copil român se zbate între viață și moarte pe un pat de spital din Turcia, copil pe care țara lui nu-l vrea în niciunul din spitale”

CONSTANȚA. Mesaj către statul român: „Un copil român se zbate între viață și moarte pe un pat de spital din Turcia, copil pe care țara lui nu-l vrea în niciunul din spitale”
01 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Mătușa Anei, fetița de 11 ani din Medgidia care a fost diagnosticată cu glioblastom 4, a transmis un mesaj, la doar câteva zile după ce mama scria pe rețelele de socializate că luptă atât cu boala nemiloasă a fiicei, cât și cu statul român.

Potrivit acesteia, nepoțica ei se zbate între viață și moarte pe un pat de spital din Turcia, după ce mai multe spitale din țară, atât de stat cât și private, au refuzat să-i ofere tratament.

Ana Maria...până nu demult un copil român sănătos, isteț și plin de viață. Astazi, un copil român care se zbate între viață și moarte pe un pat de spital din Turcia, un copil român pe care țara lui nu-l vrea în niciunul din spitale: de stat sau privat!!!

Pe lângă durerea și suferința pe care o simțim văzând-o într-o astfel de stare, ne încearcă și un profund sentiment de revoltă față de indiferenta și nepăsarea cu care statul român tratează niște părinți care sunt plătitori de taxe și impozite și care cer disperați ajutor. Cum este posibil ca unui bolnav, fie el și în fază terminală, să i se refuze ajutor medical??? Cum?????!!!!”, a scris mătușa Anei pe o rețea de socializare.

Mesajul mamei

De ce nu mă ajuți tu și pe mine, stat român?

De ce îmi lași copilul să ajungă așa, într-o țară straină, pentru că medicii și toate spitalele tale nu vor să-și asume așa o mare provocare??

De ce spui că ai toată aparatura necesară, dacă nu mă primești cu un copil în stare gravă în niciun spital...nici de stat, nici privat???

De la început, din luna noiembrie 2021, nu aud decât scuze...ba sunteți în vacanță, ba nu aveți medic oncolog pediatru, ba nu aveți neurolog pediatru, ba nu se poate asigura terapie intensivă pentru un pacient în starea ei!!!

Da, glioblastomul 4 are doar un an și jumătate media de supraviețuire, am înteles, dar copilul nostru este așa în nici 4 luni!!!

Ajută-ne și pe noi, stat român, pentru că zecile de mail-uri și sutele de telefoane la care nici nu ni se mai răspunde încă din noiembrie, nu ne-au ajutat!!!

Medici renumiți care au fost sunați de față cu noi și care au răspuns afirmativ inițial, nu ne-au mai răpuns ulterior la telefon!!!

Chiar nu există o echipă de medici în toată România, capabilă să ajute un copil cu glioblastom 4???

Avem bani, datorită asociațiilor care ne sprijină și a oamenilor cu suflet!

Ne împrumutăm pentru tot restul vieții la bănci, numai să ne ajute cineva în țara noastra!!!

Numai să pese cuiva și de un copil român, un copil care pentru noi este întreg UNIVERSUL , iar pentru voi e doar un caz grav cu care nu vreți să vă stricați reputația!!!”, a scris mama Anei spătămâna trecută.

Povestea Anei Popa

Inima unei mame devine un câmp de luptă când viața copilului ei se află în pericol. Un șir nesfârșit de gânduri, temeri, frământări și sentimente apăsătoare o iau cu asalt, iar biata femeie trebuie să le facă față pentru a nu le transmite și fiului sau fiicei grav bolnave.

Împărțită între disperarea interioară și încrederea că totul trebuie să fie bine a rămas și Cristina Stase din Medgidia județul Constanța, a cărei fetiță de 11 ani are o tumoră foarte mare pe creier.

Au aflat cumplita veste la sfârșitul anului trecut, în urma unui RMN pe care Ana-Maria îl făcuse din cauza unor dureri de cap și de burtă. Fata nu se mai putea concentra la școală și dezvoltase și incontinență urinară.

Ca și când diagnosticul nu ar fi fost cutremurător în sine, prognosticul medicilor a zdruncinat din temelii sufletul mamei.

La Spitalul Bagdasar Arseni nu ne-au dat prea multe șanse. Ne-au oferit îngrijire paliativă sau o operație cu șanse de reușită 0 (zero), ne-a povestit femeia.

Cu greu, au reușit să strângă suficienți bani pentru a merge în Turcia, unde Ana-Maria a fost operată. I-a fost extirpată circa 60% din tumoră, apoi a urmat chimioterapia.

Din cauza chinului prin care trecea fetița, medicii au sfătuit-o pe mamă să se întoarcă în țară cu ea, pentru a-i mai readuce pofta de viață. Dar cu numai o zi înainte de revenirea la spital, copila a făcut o criză epileptică gravă din cauza căreia încă nu și-a revenit complet.

Cinci zile, Ana-Maria a stat la Terapie Intensivă, iar acum a reînceput chimioterapia și radioterapia. Pașii sunt mici, iar recuperarea poate dura între o lună și șase luni, spun medicii. Toate aceste proceduri medicale presupun costuri uriașe, de zeci de mii de euro, bani pe care familia Stase nu are de unde să-i obțină, cel puțin nu în timp util. De aceea, părinții Anei-Maria au făcut apel la bunăvoința prietenilor Asociației „Salvează o inimă”, la solidaritatea voastră, oameni buni, care înțelegeți suferința și nu sunteți indiferenți la greutățile prin care trece un copil prea mic pentru atâta durere. E nevoie urgentă de donații pentru ca această copilă să trăiască, să-și poată reveni din coșmarul pricinuit de boală și să poată avea o viață normală. Orice sumă îi poate fi de ajutor!

Donații se pot face:

Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele copilului -ANA MARIA POPA


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233