dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Durerea Cristinei a unit mii de suflete. Strigăt de durere pentru viața fiicei: „Trebuie să mă ajute Dumnezeu să-mi văd copilul sănătos! Îl implor de prea mult timp”

CONSTANŢA. Durerea Cristinei a unit mii de suflete. Strigăt de durere pentru viața fiicei: „Trebuie să mă ajute Dumnezeu să-mi văd copilul sănătos! Îl implor de prea mult timp”
03 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Mătușa Anei, fetița de 11 ani din Medgidia care a fost diagnosticată cu glioblastom 4, a transmis un alt mesaj sfâșietor pe rețelele de socializare. Potrivit acesteia, nepoțica ei se zbate între viață și moarte pe un pat de spital din Turcia, iar părinții sunt disperați. Cristina Stase, o tânără mamă pompier, luptă de la sfârşitul anului trecut pentru a salva viaţa fiicei.

Redăm mai jos mesajul dureros şi emoţionant, postat pe rețelele de socializare:

-Nu mai plânge, soro! Că mă faci și pe mine..

-M-a rupt..locul ei nu e acolo..

-Nici eu nu cred că locul ei este aici. 

- I-am văzut colegii pe wapp, se pozaseră cu doamna la un suc. Am plâns mai mult de 2 ore! Am vrut să ies de pe toate grupurile!! Nu știu de ce, dar nu mi se pare corect să nu fie și ea cu ei!!!

Vreau să o văd iar alergând în jurul blocului, strigandu-mă la geam să-i dau bani pentru ceva dulce, să-i aud gurița pe afară, vreau să facă prostioare, să mă ia în brațe, să mă pupe, să mă mângâie, să radă, să cânte, să o zăresc oriunde prin casă și să-i spun „Mă, nu că eșți a mea, dar ești perfectă! Eșți copilul meu perfect!”. Și mama să spună repede „Eee da!!”

Îmi pare atât de rău că am certat-o pentru că nu mai învață, neștiind că ea de fapt nu mai poate, mititica!

Trebuie să mă ajute Dumnezeu să-mi văd copilul sănătos! Îl implor de prea mult timp!! Am prea multe momente pe care le regret și trebuie să le repar!!! Regret fiecare moment petrecut la muncă, la o petrecere sau oriunde altundeva și nu cu ea!!!!”

De ce, stat român, ne respingi copilul? Cu ce ți-a greșit ție Ana noastră? Cu ce ți-au greșit copiii români aflați pe paturi de spital în alte țări? De ce ușile spitalelor ne sunt închise și medicii renumiți fug de cazul Anei? Știm că are un diagnostic crud și crunt, dar inimioară ei încă bate.. Ne spui să o luăm acasă „să se stingă cu demnitate”...

Dar ea e dependentă de masca de oxigen, de alimentația prin furtun, de sondă urinară, de perfuzii, de sânge, de vitamine... Dacă i le iei o pierdem și atunci unde este demnitatea în acest caz???!!! Nu vrem decât un pat de terapie intensivă în țara noastră...atât!!! Să fie îngrijită decent!!! Sumele de bani cerute de spitalul din Turcia sunt imense. Să știi, stat român, că doar DATORITĂ OAMENILOR CU SUFLET MARE, Ana noastră poate continua tratamentul. DOAR LOR!!! Tu nu ai făcut nimic pentru ea, doar ai încasat fără rușine, din salariile părinților ei impozite către asigurările de sănătate! Mulți, foarte mulți bani!! Și nu numai că nu ne-ai ajutat cu un leu, ne-ai închis toate ușile spitalelor și ai condamnat-o dinainte să aflăm adevăratul diagnostic. Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, repara-ți greșeală și deschide-ne ușa.

Oameni buni, starea Anei este în continuare gravă, dar ea luptă!!! Părinții ei au scos-o pe propria semnătura de la terapie intensivă pentru că starea ei devenea din ce în ce mai critică. De trei zile, Ana este în salon împreună cu ei, este îngrijită, alintată, mângâiată, iar ea a început să îi urmărească iar cu privirea.

Vă rugăm din suflet să continuăți să fiți alături de noi și să ne susțineți. Orice ajutor este binevenit. Repostez conturile unde cu o mică donație puteți contribui la continuarea tratamentului Anei în Turcia pentru că statul român nu o vrea pentru că ocupă un pat la terapie intensivă în detrimentul altui pacient care are o șansă reală.

Cât timp inimioară ei bate, noi vom continuă să ne rugăm și să sperăm. De asemenea puteți completă formularul 230 pe pagină Asociației Salvează o inimă, asociație care ne-a ajutat să plătim ultimele două facturi, cu bani donați tot de oameni de rând care au empatizat cu cazul Anei. Va suntem profund recunoscători și va mulțumim din suflet! Dumnezeu să va binecuvânteze!!! Doamne, adu-ne acasă fetiță sănătoasă!!! 

RO38RZBR0000060010388700-STASE Cristina (cont lei) 

RO41BTRLRONCRT0V25457801-PANĂ Mariana (mătușa Anei)-cont lei 

RO26BTRLEURCRT0V25457801-PANĂ Mariana-cont euro. 

MULȚUMIM!!!

Povestea Anei Popa

Inima unei mame devine un câmp de luptă când viața copilului ei se află în pericol. Un șir nesfârșit de gânduri, temeri, frământări și sentimente apăsătoare o iau cu asalt, iar biata femeie trebuie să le facă față pentru a nu le transmite și fiului sau fiicei grav bolnave.

Împărțită între disperarea interioară și încrederea că totul trebuie să fie bine a rămas și Cristina Stase din Medgidia județul Constanța, a cărei fetiță de 11 ani are o tumoră foarte mare pe creier.

Au aflat cumplita veste la sfârșitul anului trecut, în urma unui RMN pe care Ana-Maria îl făcuse din cauza unor dureri de cap și de burtă. Fata nu se mai putea concentra la școală și dezvoltase și incontinență urinară.

Ca și când diagnosticul nu ar fi fost cutremurător în sine, prognosticul medicilor a zdruncinat din temelii sufletul mamei.

La Spitalul Bagdasar Arseni nu ne-au dat prea multe șanse. Ne-au oferit îngrijire paliativă sau o operație cu șanse de reușită 0 (zero), ne-a povestit femeia.

Cu greu, au reușit să strângă suficienți bani pentru a merge în Turcia, unde Ana-Maria a fost operată. I-a fost extirpată circa 60% din tumoră, apoi a urmat chimioterapia.

Din cauza chinului prin care trecea fetița, medicii au sfătuit-o pe mamă să se întoarcă în țară cu ea, pentru a-i mai readuce pofta de viață. Dar cu numai o zi înainte de revenirea la spital, copila a făcut o criză epileptică gravă din cauza căreia încă nu și-a revenit complet.

Cinci zile, Ana-Maria a stat la Terapie Intensivă, iar acum a reînceput chimioterapia și radioterapia. Pașii sunt mici, iar recuperarea poate dura între o lună și șase luni, spun medicii. Toate aceste proceduri medicale presupun costuri uriașe, de zeci de mii de euro, bani pe care familia Stase nu are de unde să-i obțină, cel puțin nu în timp util. De aceea, părinții Anei-Maria au făcut apel la bunăvoința prietenilor Asociației „Salvează o inimă”, la solidaritatea voastră, oameni buni, care înțelegeți suferința și nu sunteți indiferenți la greutățile prin care trece un copil prea mic pentru atâta durere. E nevoie urgentă de donații pentru ca această copilă să trăiască, să-și poată reveni din coșmarul pricinuit de boală și să poată avea o viață normală. Orice sumă îi poate fi de ajutor!

Donații se pot face:

Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele copilului -ANA MARIA POPA


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233