dobroge.tv

Live

A scăzut interesul constănțenilor pentru vaccinarea anti-COVID: „Media ultimelor zile a fost de 65 de oameni pe zi”

05 aprilie 2022
Publicitate

Nici măcar o sută de persoane nu se mai vaccinează pe zi. Este situația pe raza județului nostru. Campania de imunizare a frânat brusc în Constanța, iar acest lucru se întâmplă de când restricțiile au fost anulate, iar certificatul verde eliminat. De pildă, doar 88 de persoane au primit ieri serul anti-COVID-19. Este și motivul pentru care programul de la Pavilionul Expozițional a fost redus, iar majoritatea centrelor din județ au fost închise. Doar trei mai funcționează în acest moment.

Scaune libere și multă liniște, aceasta era atmosfera de marți după-amiază de la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional. Puținii constănțeni pe care i-am găsit la centru ne-au mărturisit că au nevoie de certificat pentru a pleca în țări unde încă se solicită acest document.

Acum cu Pfizer și în octombrie cu Johnson. Plec în voiaj mâine și expiră viza peste trei luni și mi-au spus să mai fac încă un vaccin”, spune un constănțean.

Dacă anul trecut, la începutul verii erau deschise peste 30 de fluxuri de vaccinare, situația s-a schimbat radical acum.

La centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional, spațiul s-a micșorat considerabil pentru ca locul să fie folosit pentru strângerea de ajutoare. Aici, la momentul de față mai sunt disponibile doar trei fluxuri pentru cei care doresc să se vaccineze.

Încetinirea campaniei de vaccinare se remarcă de la o zi la alta și este confirmată de cifrele prezentate de autoritățile sanitare.

Media ultimelor zile a fost de 65 de oameni pe zi. Adică au fost zile cu 75-90 și zile cu 45-50. Dar o medie cam de 65 de oameni pe zi”, a declarat dr. Ortanza Dancă, coordonatorul centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța spun că interesul populației pentru imunizare s-a redus considerabil încă din urmă cu câteva luni, odată cu trecerea peste valul patru al pandemiei. Acesta este și motivul pentru care doar trei din cele 16 centre de vaccinare deschise în județ mai funcționează.

Din păcate, campania de vaccinare în ultima perioadă a scăzut ca și intensitate. Vorbim de o medie de aproximativ o sută de persoane care se vaccinează zilnic”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Cei care doresc să se imunizeze trebuie să știe că și programul de la Pavilion s-a redus. Luni, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică centrul este deschis de la 09.00 la 13.00, iar în zilele de marți și joi de la 14.00 la 18.00. Până acum, aproximativ 360.000 de persoane s-au vaccinat cu doză completă pe raza județului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233