dobroge.tv

Live

Continuă lucrările de înnisipare a plajei de la Eforie

11 aprilie 2022
Publicitate

România va avea plaje mai mari. Încet dar sigur, lucrările de înnisipare a plajei de la Eforie înaintează. Însă, abia de anul viitor turiștii vor putea să se bronzeze pe porțiunile lărgite de plajă. 

Până atunci, o conductă mai lungă de un 1,2 kilometri, cu ajutorul căreia se va extrage nisipul din largul mării a fost amplasată între stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud. La începutul acestui sezonul estival lucrările vor fi oprite și nu vor crea un disconfort turiștilor. 

Proiectul pentru reducerea eroziunii costiere în valoare de peste 122 de milioane de euro ar urma să fie gata în anul 2023.

"Sectorul de lucrări este de 5,7 km. Pe acești 5,7 km se construiesc în total șapte diguri. Dintre acestea, patru sunt complet finalizate iar trei sunt în curs de finalizare. Digul din dreapta mea este în curs de finalizare, se închide dala de beton cu piatră. Pe acest dig, pe care suntem acum, se fac măsurătorile finale de nivel pentru a se începe turnarea dalei de beton iar pe digul următor deja s-a trecut de jumătatea lungimii lui cu turnarea dalei de beton. În rest, celelalte patru diguri, sunt complet finalizate. O dragă autorefulantă va merge în larg la aproximativ 12 km de țărm și va draga de acolo nisip. Ulterior, va veni în capătul scufundat al conductei care se vede lângă noi, se va conecta de aceasta și va transporta, va impinge nisipul spre uscat, iar pe uscat acesta va fi nivel cu buldozerele. Plajele au între 100 și 140 de metri lățime ca plajă uscată și între 200 și 280 de metri ca plajă submerse", a declarat Marius Stamat, director companie extinere plajă.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233