dobroge.tv

Live

Şedinţă de Guvern, astăzi: rectificarea bugetară şi prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, pe ordinea de zi

Şedinţă de Guvern, astăzi: rectificarea bugetară şi prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, pe ordinea de zi
14 august 2020
Redactia DTV
Publicitate

Rectificarea bugetară şi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile sunt două dintre problemele ce vor fi discutate astăzi, în şedinţa de Guvern. Şedinţa este programată să înceapă la ora 17.00.

Astfel, pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând din 16 august, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că Executivul va aproba o ordonanţă de urgenţă care va aduce unele modificări necesare pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară.

„Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, conform proiectului de HG, ce va fi discutat astăzi.

Pe ordinea de zi mai apare un proiect de hotărâre privind aprobarea Programului Naţional de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, finanţat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Alte proiecte de acte normative fac referire la rechemarea unor consuli generali. Iulia Buje consul general în Marsilia şi Emil Rapcea consul general la Odesa.

Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Executivului apare şi o informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor locale din 27 septembrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233