dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Noapte de coşmar pentru locuitorii unui bloc din cartierul CET. Zeci de apartamente au fost distruse după o explozie urmată de incendiu

14 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Zeci de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au intervenit azi noapte după o explozie la o garsonieră de pe aleea Egretei în cartierul constănțean CET, urmată de un incendiu. Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean Constanța în stare gravă (un bărbat 50 de ani și o femeie de 49 de ani).

Citeşte şi: Constănţeni, un fiu vă roagă să-i salvaţi părinţii! Liliana şi Nelu sunt în stare gravă după incendiul din această dimineaţă, alte familii au rămas pe drumuri înainte de Sărbători

Au fost afectate 26 de garsoniere, dintre care 15 au fost distruse aproape în totalitate.
La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de la Detașamentul de pompieri Palas, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, una de salvare și intervenție la înălțime și o ambulanță SMURD B2, o autospecială de descarcerare și altă ambulanță SMURD B2 de la Detașamentul de pompieri Sublocotenent Fripis și Detașamentul Constanța Port, cu autospeciala pentru transport personal și victime multiple, și o ambulanță SMURD B2.
Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean Constanța în stare gravă. Este vorba de un bărbat de 50 de ani și o femeie de 49 de ani.
Ce spun pompierii
În jurul orei 3:14 minute, prin apel unic de urgență 112 am fost informați despre faptul că în Constanța, pe aleea Egretei, la un bloc de locuințe P+3, a avut loc o explozie urmată de incendiu. Din primele momente au fost alocate trei Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă, două Autoscări, o Descarcerare, trei SMURD tip B, o Autospecială Transport Victime Multiple și trei ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța.
În urma incendiului au ars aproximativ 25 de metri pătrați dintr-o garsonieră situată la etajul 2, iar din cauza exploziei au fost afectate alte 25 de locuințe. Au fost evacuate un număr de 20 de de persoane de către echipajele de intervenție, iar 71 de persoane s-au autoevacuat.
În urma incendiului au fost transportate la Spitalul Județean Constanța de către un SMURD și un SAJ, două victime care prezentau arsuri.
La fața locului a fost și un reprezentant din cadrul Primăriei Constanța în vederea identificării de persoane care ar avea nevoie de relocare.
Incendiul a fost lichidat în mai puțin de o oră, iar misiunea de evaluare a pagubelor s-a finalizat în jurul orei 08.00.
UPDATE. Bărbatul este conștient, cu arsuri pe aproximativ 40%-50% din suparafața corpului, suspect arsuri căi aeriene. Femeia prezintă arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corpului, suspect arsuri căi aeriene. Ambii fiind suspecți de arsuri pe căile aeriene, au fost intubați pe camera de resuscitare.
Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233