dobroge.tv

Live

Rebeca, fetiţa care a fost supusă unui transplant de ficat, împlineşte astăzi 5 anişori. Micuţa îşi va petrece ziua de naştere în spital

Rebeca, fetiţa care a fost supusă unui transplant de ficat, împlineşte astăzi 5 anişori. Micuţa îşi va petrece ziua de naştere în spital
02 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Rebeca, micuţa cu boala Wilson care a fost supusă unui transplant de ficat, împlineşte astăzi 5 anişori. După cele cinci ore petrecute în sala de operaţie, Rebeca a trecut noaptea cu bine, iar acum medicii sunt optimişti că ce-a fost greu s-a dus.Fetiţa e în continuare la terapie intensivă, dar starea ei este stabilă. Familia abia aşteaptă să o aducă acasă, pentru a-i sărbători recuperarea şi şansa la viaţă pe care a primit-o, scrie observatornews.ro.

Medicul Dana Tomescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că, imediat după intervenţia chirurgicală, fetiţa de 5 ani cu hepatită care a fost supusă unui transplant de ficat a trecut prin momente dificile.

”Întotdeauna suntem rezervaţi în prognostic. Am avut o perioadă extrem de dificilă în managementul fetiţei, imediat după ce s-a pus noua grefă, în sensul că grefa respectivă, deci fragmentul pe care l-a primit, a avut o întârziere de funcţie care a fost un fel de siderare, ca să spun aşa, se numeşte scanning al grefei. A fost o perioadă în care a necesitat, în continuare, măsuri extrem de invazive de terapie intensivă. (…) A avut o perioadă în care sângele nu s-a coagulat, extrem de hipotermă, deci a fost un moment chiar foarte dificil. Dar după terapia intensivă făcută, după ce a ajuns şi în reanimare şi am continuat cu măsurile de terapie intensivă, în acest moment suntem optimişti, deci şi-a reluat diureza. Grefa funcţionează, parametrii de coagulare s-au normalizat în urma măsurilor”, a declarat medicul Dana Tomescu.

Întrebată dacă mai sunt riscuri ca noul organ să nu funcţioneze, medicul Dana Tomescu a explicat că acum lucrurile sunt sub control. Medicii mai spun că singurele riscuri, în acest moment, pentru fetiţa de 5 ani sunt infecţiile, dar că în două săptămâni, cel mult o lună, aceasta poate fi externată din spital.

"Ștafeta pentru viaţă a început vineri, la Spitalul Județean Fogolyán Kristóf Sf. Gheorghe, acolo unde, o tragedie a făcut ca un adolescent de 17 ani să devină sursa vieții pentru alți copii, datorită gestului neprețuit făcut de părinții îndurerați. Cuvintele sunt prea puține pentru a mulțumi familiei lovită brusc de o asemenea dramă, pentru decizia și puterea de a transforma propia suferință infinită într-o minune pentru mulți alți semeni necunoscuți. Grație deciziei acestei familii greu încercate și efortului deosebit al echipei ATI și de coordonare a spitalului din Sf Gheorghe, Dr. Cătălin Costache – coordonator transplant, Dr. Buzsi Janka – kdp, 5 pacienți se vor bucura de viață în urma intrevențiilor salvatoare de transplant hepatic, cardiac și renal, iar alți pacienți vor avea o viață mai bună în urma transplanturilor osoase.

Un moment cu o încărcătură emoţională deosebită, tânărul donator oferind o șansă la viață unei micuțe de doar 5 ani a cărei unică șansă “la mâine” era un transplant de ficat și unui alt pacient aflat în stare critică. Astfel, datorită măiestriei echipei de profesioniști a Centrului de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni, condus de Prof.Dr. Irinel Popescu, doi pacienți au fost salvați prin transplant hepatic. Intervențiile salvatoare au fost realizate de echipele de chirurgi conduse de Prof.Dr. Vladislav Brașoveanu și Dr. Doina Hrehoreț, cu sprijinul echipei ATI coordonată de prof. Dr. Dana Tomescu. O altă adolescentă, de 16 ani, a fost salvată de echipa condusă de Prof.Dr. Horațiu Suciu la IuBCvT Targu Mures, prin transplant de cord. Alte două tinere, în vârstă de 16 ani, respectiv de 28 de ani, au primit șansa la o viață normală în urma intervențiilor de transplant renal, realizate la #ICUTR Cluj Napoca de echipele conduse de Conf. Dr. Florin Elec și Dr. Silviu Moga. Intervenția de prelevare a țesuturilor a fost realizată de echipa Băncii de Țesut de la Spitalul Clinic Colentina, condusă de Dr. Ștefan Ciumeică", a transmis şi Agenţia Naţională de Transplant, pe Facebook.

Sursă foto: observatornews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233