dobroge.tv

Live

Avertisment ONU: Porturile Ucrainei trebuie redeschise sau milioane de oameni se vor confrunta cu foametea

Avertisment ONU: Porturile Ucrainei trebuie redeschise sau milioane de oameni se vor confrunta cu foametea
07 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Unul dintre primii trei exportatori de cereale din lume, Ucraina este cunoscută drept „coșul de pâine al Europei” iar conflictul cauzat de invazia Rusiei a blocat porturile din Marea Neagră din țară și a eșuat milioane de tone de cereale în silozuri. Mai multe cereale sunt eșuate pe navele care nu se pot deplasa din cauza conflictului, a spus WFP și, dacă porturile nu vor fi deschise curând, fermierii ucraineni nu vor avea unde să depoziteze următoarea recoltă în iulie și august, potrivit Newsweek.

„Trebuie să deschidem aceste porturi pentru ca alimentele să poată intra și ieși din Ucraina”, a spus directorul executiv al PAM, David Beasley.

Aproximativ 276 de milioane de oameni din întreaga lume se confruntau cu foametea acută la începutul anului 2022, dar se preconizează că acest număr va crește cu 47 de milioane de oameni – afectând în special Africa subsahariană – dacă conflictul din Ucraina continuă. „Suntem fără timp și costul inacțiunii va fi mai mare decât își poate imagina oricine”, a spus Beasley. Îndemn toate părțile implicate să permită acestor alimente să iasă din Ucraina acolo unde este nevoie disperată, astfel încât să putem preveni amenințarea foametei care se profilează”.

În cele opt luni dinaintea războiului, aproximativ 51 de milioane de tone metrice au trecut prin cele șapte porturi ale țării la Marea Neagră. Perturbarea cauzată de război a făcut ca prețurile de export la grâu și porumb să crească cu mai mult de o cincime. „Silozurile de cereale ale Ucrainei sunt pline”, a spus el într-o declarație de vineri , „în același timp, 44 de milioane de oameni din întreaga lume mărșăluiesc către înfometare”.

Aproape 30% din grâul mondial, o cincime din exporturile sale de porumb, îngrășăminte minerale și gaze naturale provin din Ucraina și Rusia


foto: pexels.com 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233