dobroge.tv

Live

Băiețel de doar 4 ani, mort după o operaţie de hernie inghinală. Familia spune că cel mic a fost tratat cu indiferenţă: ''Poate nu avem puterea să băgăm în buzunare''

Băiețel de doar 4 ani, mort după o operaţie de hernie inghinală. Familia spune că cel mic a fost tratat cu indiferenţă: ''Poate nu avem puterea să băgăm în buzunare''
10 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

O familie din Foc;ani trece prin momente cumplite după ce micuţul lor de doar 4 ani a amurit după o operaţie de rutină pentru o hernie inghinală. Familia acuză medicii de malpraxis în timp ce medicii spun că nu pot explica moartea copilului pentru că au fost respectate toate procedurile.

Potrivit observatornews.ro,copilul a fost operat miercurea trecută, la spitalul Judeţean din Focşani. Avea o hernie inghinală, iar intervenţia, una de rutină, a durat 15 minute, potrivit familiei. Cel mic a rămas internat peste noapte, apoi a fost trimis acasă. Însă pe măsură ce au trecut orele, a simţit dureri tot mai mari în zona abdomenului. Părinţii au cerut sfatul chirurgului.Pentru că durerile s-au înteţit, copilul a fost dus la camera de primiri urgenţe joi seară. Când a fost văzut iar de chirurg, aceasta a luat decizia de a-l opera din nou. Din păcate, micuţul s-a stins pe masa de operaţie.

"Totul era în ordine şi în parametri normali. Manevrele de resuscitare au durat 2 ore jumătate aproape 3, s-a făcut aproape tot ce trebuie ca să răspundă la manevrele de resuscitare", a declarat Daniela Ciobanu, medic anestezist.

Familia copilului spune că a depus deja plângere la poliţie şi acuză echipa medicală de malpraxis.

"Este vinovată, deoarece a greşit la operaţia aia, a atins un vas de sânge", susține tatăl, pentru sursa citată.

Medicii spun, însă, că totul s-a făcut ca la carte.

"Vă asigur, şi îi asigur pe toţi că am respectat întru totul procedurile medico-chirurgicale. Îmi reafirm întreaga compasiune faţă de familie cu care empatizez cu toată fiinţa mea",afirmă Ludmila Geanina Munteanu, medic primar chirurgie pediatrică, pentru sursa citată.

Familia copilului mai acuză şi faptul că cel mic nu a fost îngrijit aşa cum se cuvine, cât a stat în spital. Şi că asistentele ar fi ignorat durerile acestuia.

"Cei mai de jos, care îi văd mai de jos, se tratează cu indiferenţă pentru că poate nu avem puterea să băgăm în buzunare, asta e realitatea", mărturisește Florica Gheorghe, bunica micuțului.

Poliţiştii au deschis un dosar penal de moarte suspectă în acest caz. Aşteaptă acum raportul medico-legal. Şi spitalul a început o anchetă internă.

Sursă foto: observatornews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233