dobroge.tv

Live

Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional din Constanța s-a închis astăzi, după un an și jumătate. Sute de mii de persoane imunizate, zeci de fluxuri deschise și multe ore de muncă

13 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Sute de mii de persoane imunizate, zeci de fluxuri deschise și multe ore de muncă – așa se descrie activitatea de la cel mai mare centru de vaccinare din județul nostru. Este vorba de cel de la Pavilionul Expozițional din Constanța care astăzi s-a închis după un an și jumătate în care și-a primit zilnic pacienții. Vineri a fost ultima zi în care constănțenii au putut veni să primească serul împotriva COVID-19. De acum înainte, vaccinarea va rămâne doar în sarcina medicilor de familie.

Cu câteva minute de ora închiderii, câțiva constănțeni au venit să prindă ultimele doze de vaccin la centrul de imunizare de la Pavilionul Expozițional. Cei pe care i-am găsit la aici ne-au mărturisit că au nevoie de certificat pentru a pleca în țări unde încă se solicită acest document.

„Este a doua doză pe care o fac cu Johnson pentru că trebuie să plec în voiaj. Prima doză expiră. Sunt țări, cum este Coreea care o consideră deja expirată”, a spus un constănţean.

„Pentru că am nevoie de vaccin să plec pe platformă. Mi-au spus că trebuie să vin să mă vaccinez”, a spus un alt constănţean.

Astăzi a fost ultima zi de vaccinare la centrul amenajat la Pavilionul Expozițional, de fapt și la toate centrele din județ care mai rămăseseră deschise. De mâine, vaccinarea se mută la medicii de familie. În ultima zi de imunizare, s-au vaccinat peste 80 de oameni. Zeci de persoane pe zi au fost toată săptămâna.

„Astăzi am plecat dimineață cu 42 de doze, am mai solicitat încă 30 în ideea că o să mai rămână. Le-am terminat pe toate 72. Per total, astăzi 84 de vaccinări, mai așteptăm pe cineva cu Johnson&Johnson, Pfizer nu mai avem”, a declarat dr. Ortanza Dancă, coordonator centru de vaccinare Pavilionul Expozițional Constanța.

Reprezentanții centrului spun că a fost o misiune dificilă, însă se bucură că au putut ajuta atâția oameni. Sute de mii de pacienți au venit de-a lungul timpului la cel mai mare centru de vaccinare din județ.

„Eu am intrat în activitatea de vaccinare din 15 ianuarie 2021, din 8 februarie 2021 sunt aici la centru. Am încercat să rezolv problemele cât mai bine”, a precizat dr. Ortanza Dancă, coordonator centru de vaccinare Pavilionul Expozițional Constanța.

În total, au fost deschise 16 centre de vaccinare în tot județul, iar rând pe rând activitatea acestora a încetat.

„Cele trei centre de vaccinare care mai funcționau în județ se vor închide conform noii strategii de vaccinare”, a specificat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Până la acest moment, județul Constanța este în top 3 la nivelul țării în ceea ce privește rata vaccinării. Peste 370.000 de persoane sunt imunizate cu doză completă. Începând din acest weekend, toate centrele de vaccinare din județ și-au încheiat activitatea. Ceea ce înseamnă că cei care vor dori să se vaccineze o vor putea face doar la medicul de familie. Tot la ei se vor putea imuniza și refugiații care se află la noi în țară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233