dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Între Dumnezeu şi oameni. Părintele Claudiu Banu, ajutor pentru o mămică însărcinată cu un copil mic, bătută de concubin: ''Părinte, vă rog să mă primiți, căci nu am unde să dorm...''

CONSTANŢA. Între Dumnezeu şi oameni. Părintele Claudiu Banu, ajutor pentru o mămică însărcinată cu un copil mic, bătută de concubin: ''Părinte, vă rog să mă primiți, căci nu am unde să dorm...''
17 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preotul Claudiu Banu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi preoţi din Constanţa. El este cunoscut pentru implicarea în rândul oamenilor aflaţi în suferinţă, prin campaniile de ajutorare desfăşurate pentru cei nevoiaşi.

Tot el a pus bazele Aşezământului social cu hramul „Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare” destinat copiilor abandonați sau provenind din familii dezavantajate social și mamelor aflate în dificultate,.

Așezământul dispune de 9 garsoniere și trei apartamente cu două camere, în dotare având subsol tehnic, living, sala de mese, sala de studiu, cabinet medical, patru terase de relaxare.

Acest așezământ a fost construit pe terenul proprietate personală pe care ar fi vrut iniţial să ridice o casă pentru el şi familia sa. Acesta a fost inaugurat în august 2021.

Părintele a prezentat cazul unei mame însărcinate şi cu un copil mic care i-a cerut ajutorul după ce a fost bătut de concubin. “Am găzduit-o, iar acum urmează greaua, dar frumoasa misiune de reintegrare, de redare a încrederii de sine pentru ea”, a scris părintele, pe Facebook.

“Ieri, în timpul Sfintei Liturghii, în regim de urgență, am adăpostit în Așezământul filantropic Sfântul Cuvios Arsenie, o mămică însărcinată cu un copil mic.

După un șir nefericit de abuzuri din partea celui care pretindea că o iubește, și nu numai, ne-a cerut ajutorul, iar noi ne-am organizat de îndată în găzduirea ei.

Din păcate, concubinul, datorită consumului excesiv de alcool dar și a lipsei de educație, în loc să îi iubească și să aibă grijă de ei, este violent și iresponsabil, lucru pe care îl condamnăm cu toată determinarea.

Am găzduit-o, iar acum urmează greaua, dar frumoasa misiune de reintegrare, de redare a încrederii de sine pentru ea.

Noi, Parohia, Îi suntem alături.

Din motive de securitate, identitatea îi este protejată.

Nimic nu este mai dureros, decât să auzi o tânără femeie, care spune:"Părinte, vă rog să mă primiți, căci nu am unde să dorm, eu și copilul meu. Nu am unde să mă duc, am fugit de la concubin datorită bătăilor ".

Vouă tuturor care sprijiniți activitatea Așezământul filantropic vă mulțumesc și vă sunt recunoscător.

Mergem mai departe iar împreună încercăm să redăm o viață normală și civilizată celor 34 de rezidenți, mame și copii, din Așezământul nostru.

0723999296”, a povestit preotul Claudiu Banu, pe pagina sa de socializare.

Cei care doriți să sprijiniți acest proiect o puteți face în contul:

Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina,

Banca Românească

RO31 BRMA 0140 0141 0230 0000

Preotul Claudiu Banu este unul dintre locatarii blocului mistuit de flăcări în luna decembrie a anului trecut: CONSTANŢA. Părintele care ne învaţă ce este smerenia. Casa i-a fost distrusă de flăcări, dar nu a cerut nimic pentru el, ci dăruieşte pentru cei nevoiaşi: ''Un ochi plânge amarnic...''

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233