dobroge.tv

Live

S-a stins din viaţă Rebeca, micuţa de doar 5 anişori care a suferit un transplant de ficat. Trupul firav nu a mai putut face faţă

S-a stins din viaţă Rebeca, micuţa de doar 5 anişori care a suferit un transplant de ficat. Trupul firav nu a mai putut face faţă
18 mai 2022
Redactia DTV

Publicitate

Rebeca, fetița care a suferit un transplant de ficat, din cauza unei boli rare, s-a stins din viaţă astăzi. Din păcate, trupul firav al micuţei nu a putut face faţă, ea suferind mai multe complicații, potrivit antena3.

Transplantul de ficat fusese realizat cu succes la începutul lunii mai la Institutul Fundeni. Operația a durat 5 ore, iar medicii spuneau că evoluția lent favorabilă se datora statusului de denutriție al pacientei, severității bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgență și a unor infecții virale din antecedentele recente care au impact immunologic și hematologic.

Rebeca primise ficatul de la un donator în vârstă de 17 ani.

Ieri, reprezentanții Institutului Clinic Fundeni au anunţat, printr-un mesaj postat pe reţelele de socializare, că starea micuţei era extrem de gravă. În cursul zilei de luni, medicii au intervenit din nou chirurgical, după ce au constatat că există complicații ale anastomozei biliare: "În prima zi după reintervenția chirurgicală starea fetiței transplantate se menține extrem de critică necesitând în continuare măsuri susținute de terapie intensivă".

Din păcate, micuţa s-a stins din viaţă astăzi.

Sursă foto: observatornews.ro

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233