dobroge.tv

Live

Nicolae Ciucă: Avem certitudinea că în cinci ani putem deveni cu adevărat independenți din punct de vedere energetic

Nicolae Ciucă: Avem certitudinea că în cinci ani putem deveni cu adevărat independenți din punct de vedere energetic
18 mai 2022
Redactia DTV

Publicitate

România va fi independentă energetic peste 5 ani, spune premierul Nicolae Ciucă. În condițiile în care Parlamentul urmează să adopte legea offshore, la sfârșitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz extras din Marea Neagră, iar până în 2027, vom avea suficient gaz pentru a asigura independența energetică, a adăugat el, scrie Digi 24.

Avem certitudinea că într-o perioadă nu mai mare de cinci ani să putem să devenim cu adevărat independenți din punct de vedere energetic”, a spus Ciucă.

Azi se va aproba legea offshore în Parlament. Vom crea astfel predictibilitatea și posibilitatea ca investițiile, atât în exploatarea resurselor offshore, cât și on onshore, să demareze”, a adăugat el.

La sfârșitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz extras din Marea Neagră, care va intra în sistem. Nu mai târziu de finalul anului 2026 – începutul anului 2027 să avem resursa de gaz necesară pentru asigurarea independenței necesare pentru economia românească, pentru consumul public”, a mai spus premierul.


Sursă foto: captură Guvernul României

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233