dobroge.tv

Live

Sindicaliștii din sănătate amenință cu proteste. Reprezentanții SANITAS reclamă că sunt în continuare nedreptățiți și discriminați: „Am ajuns undeva la capătul răbdării”

23 mai 2022
Publicitate

Angajații din sistemul sanitar și asistenții sociali amenință din nou cu proteste. Aceștia reclamă că se simt discriminați, mai ales după ce Federația „Sanitas” a analizat stadiul salarizării din ultimii doi ani, în care ambele sisteme au fost în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2.

Nemulțumirile și problemele angajaților din sistemul sanitar și cei de asistență socială par fără rezolvare. Reprezentanții SANITAS reclamă că sunt în continuare nedreptățiți și discriminați, în condițiile în care, în perioada pandemiei, ambele sisteme au fost în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2.

Am ajuns undeva la capătul răbdării, în sensul că tot sesizăm reprezentanții Guvernului, Parlamentului că este aberant ca în cele două sisteme sănătate și asistență socială să existe patru categorii de salariați. Solicităm pur și simplu eliminarea discriminărilor și plata salariilor pe aceeași regulă, adică toată lumea să ajungă la maximum din grilă”, a declarat Nicolae Manea, președinte „SANITAS” Constanța.

Membrii consiliului au hotărât organizarea de acțiuni de protest în perioada următoare prin care solicită o salarizarea unitară și acordarea în continuare a sporului de Covid-19 pentru personalul îndreptățit.

Sunt mediciim farmaciștii, ambulanțierii care au salariile majorate la maximum din grilă începând din martie 2018 și implicit sporurile pentru condiții de muncă sunt aplicate la maxim din grilă. A doua categorie a primit majorarea la maximum grilă în 2020. Cei din personalul sanitar auxiliar au primit o pătrime din diferența de la salariul actual sau la maximum grilă și bineînțeles cei cu salarii cele mai mici și au sporurile de condiții de muncă raportate tot la decembrie 2018 și a patra categorie cei din personalul tehnic-administrativ fără de care nu se poate desfășura activitate, care nu au primit nimic”, a mai declarat Nicolae Manea, președinte „SANITAS” Constanța

O altă revendicare a sindicaliştilor o reprezintă acordarea voucherelor de vacanță, în condițiile în care toți bugetarii le primesc, în afară de angajații din sănătate. Reprezentanții SANITAS au mai spus că săptămâna aceasta vor avea loc discuții cu cei de la Guvern.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233