dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Ana a ajuns în cămăruța ei, înconjurată de toată iubirea familiei. Poate mâncă și bea apă fără probleme: „Să nu încetați să vă rugați pentru fetița noastră”

CONSTANȚA. Ana a ajuns în cămăruța ei, înconjurată de toată iubirea familiei. Poate mâncă și bea apă fără probleme: „Să nu încetați să vă rugați pentru fetița noastră”
24 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

După luni întregi de chin, Ana Maria, micuța de 12 ani din Medgidia, diagnosticată cu cuglioblastom 4, a ajuns, în sfârșit, acasă. Încă de când a primit diagnosticul, la finalul anului trecut, mama sa, Cristina Stase a decis să facă tot ce-i stă în putință pentru ca micuța să primească o nouă șansă la viață. A fost o luptă grea: cu boala, cu indiferența, cu refuzul medicilor, cu statul român însă, nu s-a dat bătută.

A dus-o pe Ana la o clinică din Turcia, unde a fost operată și internată și nu a încetat să spere că fiica ei se va întoarce într-o zi, acasă. O veste bună a venit la începutul lunii mai, când un centru de recuperare din București a acceptat să o interneze pe Ana.

CITEȘTE ȘI: Rugăciunile Cristinei au fost auzite, micuţa Ana a fost acceptată într-un centru de recuperare din ţara noastră. ''Sperăm ca aceasta să fie rezolvarea coșmarului care ne-a epuizat pe toți''

La centru, Ana a făcut progrese mici, dar foarte importante. Așa că vineri după amiază, medicii au externat-o. Astfel că, după luni întregi în care a stat internată în spitale, micuța a ajuns în cămăruța ei de acasă, înconjurată de toată iubirea familiei.

Bun găsit tuturor!Ana este acasă. În casa ei, în mediul ei, lângă oameni dragi sufletului ei. Starea ei este delicată, dar stabilă. Poate mânca și bea apă fără probleme, este mai liniștită și, cu voia lui Dumnezeu, sperăm ca fiecare zi să fie încununată cu progrese. Vă rugăm să nu uitați să o pomeniți în rugăciunile voastre! Fiți binecuvântați!”, a transmis mătuța Anei.

Și Cristina a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

„Vă mulțumim din suflet tuturor rudelor, colegilor, prietenilor, locuitori ai orașului, dar și oamenilor din toată țara și de peste hotare , care nici măcar nu ne cunosc, Salvează o inimă , Asociația Marinus Gălbenuș , Speranța pentru România, Dobrogea TV!

Dacă pentru operația fetiței noastre în Turcia am avut nevoie de ajutorul dumneavoastră, al tuturor, și l-am primit fără ca măcar să ne gândim cât de repede ne veți ajuta, pentru spitalizarea ulterioară am avut nevoie de ajutorul dumneavoastră înzecit (și la propriu și la figurat) și, din nou, ne-ați ajutat!

Vă mulțumim pentru rugăciunile dumneavoastră, pentru gândurile bune, pentru sfaturi, pentru recomandări, pentru empatie, pentru ajutorul financiar!!!

Vă rugăm să nu încetați să va rugați pentru fetița noastră!”, a transmis mama Anei. 

Povestea Anei Popa

Inima unei mame devine un câmp de luptă când viața copilului ei se află în pericol. Un șir nesfârșit de gânduri, temeri, frământări și sentimente apăsătoare o iau cu asalt, iar biata femeie trebuie să le facă față pentru a nu le transmite și fiului sau fiicei grav bolnave.

Împărțită între disperarea interioară și încrederea că totul trebuie să fie bine a rămas și Cristina Stase din Medgidia județul Constanța, a cărei fetiță de 11 ani are o tumoră foarte mare pe creier.

Au aflat cumplita veste la sfârșitul anului trecut, în urma unui RMN pe care Ana-Maria îl făcuse din cauza unor dureri de cap și de burtă. Fata nu se mai putea concentra la școală și dezvoltase și incontinență urinară.

Ca și când diagnosticul nu ar fi fost cutremurător în sine, prognosticul medicilor a zdruncinat din temelii sufletul mamei.

La Spitalul Bagdasar Arseni nu ne-au dat prea multe șanse. Ne-au oferit îngrijire paliativă sau o operație cu șanse de reușită 0 (zero), ne-a povestit femeia.

Cu greu, au reușit să strângă suficienți bani pentru a merge în Turcia, unde Ana-Maria a fost operată. I-a fost extirpată circa 60% din tumoră, apoi a urmat chimioterapia.

Din cauza chinului prin care trecea fetița, medicii au sfătuit-o pe mamă să se întoarcă în țară cu ea, pentru a-i mai readuce pofta de viață. Dar cu numai o zi înainte de revenirea la spital, copila a făcut o criză epileptică gravă din cauza căreia încă nu și-a revenit complet.

Cinci zile, Ana-Maria a stat la Terapie Intensivă, iar acum a reînceput chimioterapia și radioterapia. Pașii sunt mici, iar recuperarea poate dura între o lună și șase luni, spun medicii. Toate aceste proceduri medicale presupun costuri uriașe, de zeci de mii de euro, bani pe care familia Stase nu are de unde să-i obțină, cel puțin nu în timp util. De aceea, părinții Anei-Maria au făcut apel la bunăvoința prietenilor Asociației „Salvează o inimă”, la solidaritatea voastră, oameni buni, care înțelegeți suferința și nu sunteți indiferenți la greutățile prin care trece un copil prea mic pentru atâta durere. E nevoie urgentă de donații pentru ca această copilă să trăiască, să-și poată reveni din coșmarul pricinuit de boală și să poată avea o viață normală. Orice sumă îi poate fi de ajutor!

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar numele copilului: Ana Maria Popa


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233