dobroge.tv

Live

Șezlongurile și umbrelele vor putea fi amplasate pe plajele noi înnisipate, mai aproape de apă: „Beach barul, nu. Rămâne pe plajă”

03 iunie 2022
Publicitate

Guvernul a decis ca administratorii de plaje să poată pune șezlongurile și umbreluțe și pe zonele din Mamaia nou create prin înnisipare. Așadar, vara aceasta vom putea sta la soare chiar pe malul mării fără să mai mergem sute de metri prin nisipul încins de soare. Anunțul a fost făcut de Ministrul Turismului care a venit azi în Mamaia să vadă cum arată stațiunea și cât de pregătite sunt plajele pentru vacanță.

Plajele noi, create prin înnisipare nu puteau fi exploatate comercial vreme de cinci ani, conform regulilor de finanțare cu bani europeni. Anul acesta Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență prin care administratorii plajelor primesc fâșia de nisip de lângă apă, să amplaseze șezlonguri și umbrele. Însă, doar pentru vara aceasta.

Eu sunt bucuros că am găsit o soluție temporară pentru a salva ce se poate din acest sezon estival”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Vestea i-a bucurat atât pe operatorii de plaje, cât și pe turiștii care s-au plâns anul trecut de drumul lung pe care au fost nevoiți să-l parcurgă până la apă.

Un părinte care are un copil mic ar fi trebuit, cum a fost anul trecut, să stea la distanță mare sau în picioare la malul mării lângă copil, pentru că trebuie supravegheat”, a declarat Anca Nedea, hotelier.

Dar Ordonanța de Urgență nu prevede nimic legat de construcțiile care ar putea fi amplasate pe aceste sectoare de plajă. Ceea ce înseamnă că beach-barurile vor fi montate tot în spate, pe plajele vechi, departe de malul mării. Adică în aceleași locuri unde au fost și anul trecut.

Beach barul, nu. Beach barul rămâne pe plajă”, a declarat Nicolae Bucovală, președintele Asociaţiei Patronale Mamaia.

Este soluția maximă posibilă pe care am putut-o imagina pentru 2022 în condițiile legislative actuale pentru că Ordonanța de Urgență face o excepție de la prevederile din Codul Administrativ”, a mai declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Până la minivacanța de Rusalii, tot malul mării va fi umplut cu șezlonguri, baldachine și umbreluțe de nisip.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233