dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. ''Ai plecat prea devreme dintre noi alături de părinți!''. Destinul tragic al fiului renumitului medic Valeriu Neagoe: un infarct i-a spulberat visul de a deveni medic, ca părinţii lui

CONSTANŢA. ''Ai plecat prea devreme dintre noi alături de părinți!''. Destinul tragic al fiului renumitului medic Valeriu Neagoe: un infarct i-a spulberat visul de a deveni medic, ca părinţii lui
08 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

A vrut să calce pe urmele părinţilor lui, dar s-a stins din viaţă înainte de a-şi îndeplini visul. Acesta este destinul tragic al fiului renumitului doctor Valeriu Neagoe care s-a stins din viaţă după ce şi-a pierdut părinţii, ambii medici. 

Dan Neagoe era student în anul IV la Medicină, cu rezultate foarte bune și prevestea că va ajunge un medic de renume. “Visul lui a fost spulberat brusc de un infarct care a oprit o inimă prea mare pentru o lume atât de neliniștită în care trăim”, transmite colectivul de profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 16 “Marin Ionescu Dobrogianu”.

Moartea tânărului a fost anunţată de colectivul de profesori şi elevi ai Şcolii nr. 16, printr-un mesaj emoţionant, postat pe reţelele de socializare:

“A fost elevul eminent care a ridicat prestigiul școlii noastre prin creșterea deosebită obținută la învățătură. A fost primul elev olimpic internațional al școlii noastre. A luat Premiul I la etapa națională a olimpiadei de științe în clasa a VIII-a, a plecat apoi la olimpiada internațională din Argentina unde a obținut Mențiune.

A urmat cursurile Colegiului Național ” Mircea cel Bătrân”, unde a participat la olimpiadele naționale și internaționale, obținând în continuare rezultate deosebite. Era student în anul IV la Medicină, cu rezultate foarte bune și prevestea că va ajunge un medic de renume. Visa să lucreze în cercetare și ar fi devenit un cercetător de renume, dar visul lui a fost spulberat brusc de un infarct care a oprit o inimă prea mare pentru o lume atât de neliniștită în care trăim. Dumnezeu să îi lumineze văzduhurile și să îl așeze printre îngeri!“.

Valeriu Neagoe, primul doctor român care a murit infectat de coronavirus

Renumitul medic constănţean Valeriu Neagoe s-a stins din viaţă în aprilie 2020, după ce s-a infectat cu SARS-COV-2, la 62 de ani. Lucra de 17 ani la Spitalul Judeţean Constanţa. A fost primul medic răpus de COVID-19.

Doctorul pe medicină internă s-a stins la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală şi demisionase cu doar două zile înainte să fie confirmat cu temutul virus.

„Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina interna până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa când a demisionat. În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, acolo unde a şi fost confirmat pozitiv în aceeaşi zi. În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s – a agravat, a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş unde a decedat în data de 21 aprilie 2020″, transmitea atunci Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.

„Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruţă mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Aţi salvat atât de multe vieţi, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni… Rămâneţi în inima şi în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească… În noaptea asta fac de garda în onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi şi durere şi furie..”, a transmis un medic pe Facebook.

Sursă foto: stirideactualitate.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233