dobroge.tv

Live

Autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate mare la ISU „Delta” Tulcea

Autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate mare la ISU „Delta” Tulcea
09 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

În cursul zilei de joi, 9 iunie, a sosit la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea o autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate mare.

Aceasta este una din cele două sute de autospeciale care vor completa la nivel național parcul auto al inspectoratului general și sunt achiziționate în cadrul Proiectului Viziune 2020.

Așadar această autospecială completează flota Detașamentului de Pompieri Tulcea care în acest moment deține 5 autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor, iar aceasta este concepută special pentru misiunile în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Costul unei autospeciale ajunge la aproape 1,7 milioane de lei iar caracteristicile acesteia sunt unele moderne adaptate intervențiilor la care aceasta urmează să ia parte. Poate transporta până la 6 salvatori, are un rezervor de 10 tone de apă și un rezervor spumogen de 400 de litri, poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.


Sursă foto: ISU „Delta” Tulcea

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233