dobroge.tv

Live

Geamandură în formă de cruce, ruptă de valuri, în timpul unei furtuni. Turiştii nu s-au speriat de mesaj şi au intrat în apă, deşi era arborat steagul roşu: ''Nu a avut niciun efect''

Geamandură în formă de cruce,  ruptă de valuri, în timpul unei furtuni. Turiştii nu s-au speriat de mesaj şi au intrat în apă, deşi era arborat steagul roşu: ''Nu a avut niciun efect''
13 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Geamandurile în formă de cruce trimise pe litoral de Fundaţia pentru SMURD au stârnit numeroase reacţii. Cei mai mulţi dintre salvamari refuză să le monteze considerându-le neconforme şi chiar periculoase. Coordonatorul Serviciului de salvamar pentru Mamaia şi Constanţa, Gabriel Culea, a declarat, luni, pentru News.ro, că acestea nu vor fi montate.

Mai mult, deşi geamandura are un mesaj pentru a-i atenţiona pe turişti de pericolul de înec, turiştii nu sunt speriaţi. La Eforie, unde a fost montată o asemenea geamandură, într-o zonă cu risc de înec, oamenii nu au ţinut cont de mesaj. Mai mult, în timpul unei furtuni, partea de sus a geamandurii, în formă de cruce, a fost ruptă de valuri.

“Am montat o geamandură într-un punct negru pe care îl avem noi, un punct de mare risc. Este vorba de porţiunea dintre Belona şi Vraja Mării. Acolo e o groapă, se formează un curent şi este greu de ieşit de acolo chiar şi pentru salvamari. După ultima furtună, i s-a rupt partea de sus, cu crucea, s-a rupt de la valuri. Geamandura nu a avut niciun efect, lumea a intrat la fel în apă. Nu ţine nimeni cont de steagul roşu arborat, de geamandură până în momentul critic când are nevoie de ajutor”, a povestit Gheorghe Vătămănescu, şeful Serviciului Salvamar din Eforie, pentru news.ro.

El a precizat că aceasta este singura geamandură în formă de cruce pe care a primit-o şi a montat-o pentru care lumea să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă Marea Neagră.

“Turiştii nu au reacţionat în niciun fel. Unii nici un au remarcat-o. Nu am pus-o să fie cimitir sau să facem revoluţie, ci ca lumea să conştientizeze că este un pericol Marea Neagră. An de an mor multe persoane înecate. Nu pentru asta vin turiştii la mare, vin să se distreze”, a mai afirmat şeful serviciului de salvamar din Eforie, pentru sursa citată.

Sursă foto: observatornews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233