Controale ANAF de la 1 iulie, la persoanele fizice. Heiuş: Este o jignire pentru oamenii cinstiţi să vadă că alţii îşi cumpără maşini scumpe şi nu au lucrat o zi în viaţa lor
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că de la 1 iulie instituţia pe care o conduce va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice.
“Începând cu 1 iulie, ANAF-ul va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe şi nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit. Este, de asemenea, nedrept pentru agenţii economici care în majoritatea lor îşi desfăşoară business-urile corect, îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, iar alţi patroni fac evaziune fiscală, folosesc munca la negru, se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc nici un impozit în viaţa lor”, a afirmat Heiuş.
El a anunţat că în urma unei analize, a rezultat că la 561.000 de persoane se înregistrează o diferenţă între veniturile declarate şi cele estimate de 20 de miliarde de euro.
“Nu cred că dacă în urma acestor controale vom găsi diferenţe, cineva va mai veni să spună că în anii ‘90 au cărat cu Dacia blugi din Turcia şi de atunci are un milion de dolari puşi deoparte, cineva mai poate să creadă. Nu cred că cineva în ţara asta mai poate să creadă când o să spună, am banii de la bunica pentru că am săpat în grădină şi când am tras cu plugul, am dat de o găleată cu aur. Nu cred că cineva în ţara asta mai poate să creadă aşa ceva. Şi nu cred că cineva în ţara asta nu poate să fie alături de mine când spun clar că trebuie să oprim acest flagel al acestor oameni care fură, fac evaziune, nu îşi plătesc taxele, dar ne sfidează pe toţi prin opulenţa şi prin îmbogăţirea nejustificată pe care o fac. Şi ajung să fie nişte exemple pentru tânăra generaţie. Nu este nimic nou din ce spun eu că o să facem, toate ţările dezvoltate aplică această metodă. Cred că orice student la Ştiinţe Economice ştie că Al Capone a fost arestat pentru evaziune fiscală şi nu a putut dovedi două mii de dolari. Nu facem nimic nou, dar facem hotărâţi şi mergem pe această linie pentru că nu se mai poate altfel”, a mai afirmat Heiuş.
Sursă foto: bihon.ro
Eveniment
Social
Externe
Sănătate

Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres

ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene

Au aruncat gunoiul pe domeniul public și au fost amendați. Au fost surprinși de camerele de supraveghere
Asfaltare pe un tronson al bulevardului Mamaia. Lucrările se desfășoară cu restricții de trafic rutier
Se reiau lucrările de modernizare la magistrala M2 din Constanța
Pirați, rock și vot! Festivalul din Sulina combină muzica cu responsabilitatea civică
965 de secții de votare în diaspora pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale. Mâine începe votarea
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

