dobroge.tv

Live

Weekend de foc pentru pompierii constănţeni. 10 accidente cu 14 persoane rănite/ patru persoane, dintre care două fetiţe, au fost la un pas de înec

20 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au desfășurat, în zilele de 17, 18 și 19 iunie, aproximativ 200 misiuni.

Acordarea primului ajutor:

Echipajele SMURD au intervenit în 153 situații pentru acordarea primului ajutor și/sau transportarea la unitățile sanitare în cazul persoanelor cu afecțiuni medicale.

 Accidente rutiere:

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a zece accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța. Au rezultat 14 persoane vătămate, patru dintre acestea primind îngrijiri medicale la fața locului, fără a fi transportate la spital.

Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile, între localitățile Ovidiu și Galeșu, două persoane fiind rănite. Au intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă, un SMURD și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. Cele două victime, conștiente și cooperante, au fost transportate la spital.

Trei autoturisme au intrat în coliziune, duminică seară, în municipiul Constanța. Au intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare, un SMURD și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. În urma accidentului, au rezultat patru persoane rănite, trei dintre acestea fiind transportate la spital. A fost vorba despre doi adulți și un minor; victimele erau conștiente și cooperante.

Incendii:

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a 16 incendii, cele mi multe dintre ele fiind de vegetație uscată.

Alte misiuni:

În perioada 17-19 iunie 2022, pompierii militari au fost solicitați să acorde sprijin în cazul altor 25 de situații. Din aceste intervenții, menționăm: incendii de vegetație uscată, asigurări măsuri prevenire și stingere incendii la decolare/aterizare elicopter, transport persoane supraponderale etc.

 Accidente prin submersie:

Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în cazul a trei situații de salvare a unor persoane din mediul acvatic. Doi copii în vârstă de 7 și 13 ani au fost scoși din mare de turiștii aflați la plajă, în stațiunea Jupiter. Pompierii militari și colegii Serviciului Județean de Ambulanță Constanța i-au asistat medical, părinții acestora refuzând transportul lor la spital. Un adult în vârstă de 41 ani și un minor de 13 ani au fost aduși la mal de salvamari, tot în stațiunea Jupiter. Au fost asistați medical de un echipaj SMURD, minorul fiind transportat la spital.

Pompierii militari și echipaje ale Centrului de Antrenament al Scafandrilor Profesioniști din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, seara trecută, în localitatea Medgidia, pentru căutarea unei persoane căzute în Canalul Dunăre-Marea Neagră. Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost primit în jurul orei 18.00. Au intervenit scafandrii ISU Dobrogea, o autospecială de stingere, un SMURD și o ambarcațiune. Operațiunile de căutare a persoanei căzute în canal au durat până după miezul nopții și au fost reluate astăzi, 20.06.2022, începând cu ora 08.20. La ora aceasta, intervenția este în dinamică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233