dobroge.tv

Live

Rafila, despre COVID-19: Nici trecerea prin boală şi nici vaccinul nu mai opresc transmiterea

Rafila, despre COVID-19:  Nici trecerea prin boală şi nici vaccinul nu mai opresc transmiterea
21 iunie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Alexandru Rafila, a vorbit despre creşterea numărului de infecţii COVID-19 din Germania, țară care a ajuns să aibă 100.000 de cazuri pe zi, potrivit dcnews.ro. Ministrul Sănătății a avertizat că nici trecerea prin boală şi nici vaccinul nu mai opresc transmiterea bolii.

Da, în Germania sunt foarte multe cazuri. Să vedem ce se va întâmpla. Acum, tabloul epidemiologic nu e chiar similar între Germania şi România. La noi am avut câteva valuri mai intense de îmbolnăvire. Problema este generată de faptul că nici trecerea prin boală şi nici vaccinul nu mai opresc transmiterea şi nici chiar combinaţia dintre cele două.În cazul meu, m-am infectat, apoi mi-am făcut trei doze de vaccin. Astfel de persoane se pot îmbolnăvi pentru că transmisibilitatea care era iniţial oprită de vaccin în momentul de faţă nu mai este influenţată decât în mică măsură."

Rafila a mai declarat că formele grave sunt destul de puţine, în Germania. Având în vedere creșterea numărului de infecții cu coronavirus, ministrul federal german al Sănătății Karl Lauterbach a îndemnat populația să nu intre în panică. Totodată, au fost reluate discuțiile cu privire la obligativitatea purtării măștii în interior.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233