dobroge.tv

Live

JUDEȚUL CONSTANȚA. Lista magazinelor unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente

JUDEȚUL CONSTANȚA. Lista magazinelor unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente
22 iunie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat lista completă a tuturor magazinelor din ţară în care pot fi folosite tichetele sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început luni alimentarea cu prima tranșă în valoare de 250 de lei a tichetelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” cu care se pot achiziționa produse alimentare și mese calde, scrie antena3.ro.

Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe până la finalul anului.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:

  1. producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)
  2. împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română
  3. încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor (pentru tranșele 2, 3 și 4 încărcarea se face automat, procesul decurgând cursiv).

Până la sfârșitul acestei săptămâni, aproximativ 350.000 de români vor primi cardurile sociale, care se încarcă pe măsură ce sunt distribuite.

Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar din bani europeni pentru achiziționarea alimentelor necesare.

Dată fiind complexitatea logistică a unui asemenea demers derulat la nivel național, pus în practică în numai câteva săptămâni, și având în vedere că peste 2,5 milioane de persoane se bazează pe acest sprijin financiar pentru asigurarea alimentelor de bază, vreau să subliniez din nou mobilizarea exemplară a emitenților de carduri și a angajaților Poștei Române, împreună cu celelalte autorități implicate în validarea și actualizarea permanentă a listelor cu beneficiari. Mobilizare care face parte din seria demersurilor destinate îmbunătățirii siguranței alimentare”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente, în județul Constanța, poate fi consultată în galeria foto.


Sursă foto: antena3.ro

Publicitate

Galerie Foto

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233