dobroge.tv

Live

Un nou spital ar urma să fie construit la Constanța. Mihai Lupu: Toate secțiile și tot ce înseamnă actuale în Spitalul Județean, vor fi transferate în noul spital județean

22 iunie 2022
Publicitate

Un nou spital ar urma să fie construit la Constanța. Guvernul a aprobat trecerea unui teren din domeniul public al statului în cel al județului. Aici ar urma să fie construită și unitatea medicală. Decizia a fost luată pentru că Spitalul Județean este extrem de aglomerat, mai ales pe timpul verii, iar de multe ori pacienții sunt nevoiți să aștepte zeci de minute pentru a fi consultați. Clădirea în care funcționează actuala unitate spitalicească a fost dată în folosință în anul 1969. Conducerea Consiliului Județean Constanța speră ca noul spital să fie finalizat în doi ani.

"Toate secțiile și tot ce înseamnă actuale în Spitalul Județean ele vor fi transferate în noul spital județean. Deci nu va fi un spital parțial pentru anumite secții, el cuprinde absolut toate secțiile actuale și chiar unele pe care nu le avem vor fi cuprinse în acest proiect într-o perspectivă a construcției spitalului județean. Valoarea v-am spus depinde astăzi de valoare de construcţie și valoarea echipamentelor. Studiile pe care le-am făcut, pentru că ne-am făcut temele, cum le fac și alte țări, sunt pe metru pătrat care include construcția și dotarea. Depinde ce ne propunem după ce studiul de fezabilitate ne spune ce suprafață trebuie să construim, știm foarte bine și ce valoare vom avea pentru că valoarea va exista cea care există în piață. Nu ne-am născut noi știutori astăzi. Vom lua din experiența celor care fac astăzi ceea ce se numește un act medical performant. Nu putem să ne permitem să facem experimente la Constanța. E clar că ne însușim chiar și proiecte care sunt performante în sistemul medical", a spus Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233