dobroge.tv

Live

Asociația Elevilor din Constanța: „Guvernul dă bombardierilor bani de pomană să se plimbe cu maşina în loc să asigure transport elevilor”

Asociația Elevilor din Constanța: „Guvernul dă bombardierilor bani de pomană să se plimbe cu maşina în loc să asigure transport elevilor”
24 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) critică decizia Guvernului României de a aloca un miliard de lei din fondul de rezervă pentru plafonarea carburanţilor în loc să se asigure că elevii ajung la şcoală.

Joi, 23 iunie, Guvernul a anunţat un mecanism de compensare a preţului benzinei şi al motorinei, pe o perioadă de trei luni începând din luna iulie, compensarea fiind făcută pe jumătate de la bugetul de stat, valoarea pachetului de compensare urmând să ajungă la 2 miliarde de lei.

În ciuda majorării preţurilor, volumul traficului auto nu a scăzut, o soluţie mai potrivită pentru atenuarea acesteia fiind cea luată de Guvernul Germaniei, care pentru a scădea cererea de carburanţi, încurajează utilizarea transportului public printr-un bilet unic de 9 euro/ lună cu care poţi folosi transportul local şi trenurile regionale din toată ţara.

Anul trecut, Guvernul României a adoptat OUG 50/ 2021, gratuitatea elevilor la transportul judeţean a fost înlocuită de un decont plafonat care nu acoperă nici măcar 30% din valoarea costurilor reale ale abonamentelor. Până la acest moment, nu au fost alocate sume de la bugetul de stat pentru a asigura transportul gratuit al elevilor.

În contextul în care elevii nu au cu ce să ajungă la scoală, Guvernul, în loc să aloce bani către autorităţile publice locale pentru că ele să asigure gratuitatea elevilor, preferă să plafoneze costurile bombardierilor care se plimbă cu maşina. Amintim faptul că anul trecut, în contextul rectificării bugetare, fostul prim-ministru Florin Cîţu a promis că se vor asigura sumele necesare, fapt care nu s-a întâmplat nici până la momentul actual. AEC solicită Guvernului să asigure bani de la bugetul de stat pentru transportul gratuit al elevilor!”, transmit elevii constănțeni.


Sursă foto: traficmedia.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233